Allsvenskan i fotboll

”Lagerbäcks jobb? Nej, jag har kontrakt med AIK”

FOTBOLL

Läs chattet med AIK:s succétränare Rickard Norling

Klockan 14 på fredagseftermiddagen satte sig AIK-tränaren Rickard Norling till rätta i spelarbussen och kastade sig över berget av läsarfrågor.

I direktchatten på sportbladet.se hyllades Norling – och nämndes som en kandidat som ny svensk förbundskapten.

– Jag har enormt mycket att lära fortfarande.

Här är alla frågorna – och alla svaren.

Succé direkt. Rickard Norling har toppresterat med nykomlingen AIK. I dag chattade han med sportbladet.ses läsare.
Succé direkt. Rickard Norling har toppresterat med nykomlingen AIK. I dag chattade han med sportbladet.ses läsare.

Rickard Norling säger: Norling: Jag hälsar er välkomna och svara på era funderingar och frågor så gott jag kan.

Baachelor. säger: Tjenare ! Jag är en stolt AIK:are som verkligen beundrar dig . Hur tänkte du inför säsongen då du i stort sett värvade mest superettan spelare?! Lycka till mot Elfsborg !

Rickard Norling säger: Vi försökte hitta spelare med stor utvecklingspotential och en karaktär som motsvarar de krav som ställs på spelare i AIK. Sen har vi börjat bra och vuxit oss starkare och starkare.

Andreas Arogén säger: Hej Rickard! Ni ha gjort en kanonsäsong hittills i år, men kan ni gå hela vägen till guld? Min uppfattning är att det finns tre lag som kan gå hela vägen – AIK, Elfsborg och Göteborg. Har jag rätt?

Rickard Norling säger: Ja, jag tror nog att det kan innefatta Malmö och för all del även Djurgården och Hammarby. Men att spekulera i något annat än att vi skulle behålla vår position vore fel.

Martin säger: Hej Richard....hur kommer det sig att du blev en sån bra tränare?

Rickard Norling säger: (Skratt). Jag har enormt mycket att lära fortfarande. Den största anledningen till att jag känner mig så bra just nu är att jag har så många bra medarbetare i tränarstaben. Vi gör varandra starka.

säger: HUR TROR DU DET KOMMER GÅ PÅ LÖRDAG PÅ BORÅS ARENA. VINNER NI? VEM SKYR NI MEST I ELFSBORG?

Rickard Norling säger: Vi hoppas med ett en väldigt bra prestation att vi ska få med oss en seger hem. Elfsborg är mer komplicerat än att bara stänga av en spelare. Nyckeln är att klara av flera olika hot, då kan det går bra.

Isbrytaren säger: Hur är det med skadan på Markus Jonsson? Är han med mot Elfsborg i morgon?

Rickard Norling säger: Vi hoppas att han ska kunna delta i matchen i morgon men vi vet inte säkert ännu.

Gnaget Micke säger: Jag har alltid gillat Niclas Carlsson och tycker det är lite tråkigt att han hamnat utanför startelvan, Arnefjord har gjort det helt ok men i mitt tycke är Niclas en bättre spelare. Hur resonerar du där?

Rickard Norling säger: Båda två besitter en väldigt god kvalité, det tycker jag också. Det är ofta hårfint i laguttagningarna i och med att vi har så bra trupp.

säger: Om du blir erbjuden Lagerbäcks jobb, tar du det?

Rickard Norling säger: Nej, jag är kontrakterad för AIK för förhoppningsvis fem år framåt om jag sköter mig väl. Det är det jag fokuserar på.

säger: Hej Rickard! Om du hade en spelarbudget av guds nåde, vilken skulle var din drömvärvning just nu? Heja gnaget!

Rickard Norling säger: Truppen är oerhört slagkraftig som den är och jag känner att jag inte har behov av en massa miljoner.

Alltid AIK säger: Hej Rickard ! Det pratas ju ofta om konflikten mellan att bygga långsiktigt med att skola in juniorer och så vidare...mot att köpa spelare för mer (kanske) kortsiktiga resultat... aktuellt bland annat i Göteborgsaffären... Nu när AIK har en så pass bra tabellplacering, finns det tendenser till en förskjutning mot att optimera årets resultat mot att bygga ett långsiktigt lag?

Rickard Norling säger: Att vara elittränare och speciellt i AIK kräver att man gör både kort- och långsiktiga resultat och det ena kan inte kan utesluta det andra. Det kommer man aldrig ifrån.

AIK4LIFE säger: Tja rickard! Jag spelar själv i ett av AIKs ungdomslag och undrar vad du tycker är det bästa man kan göra för att komma upp till A-laget? En följdfråga är kommer AIK satsa på egna talanger närmsta åren? MVH

Rickard Norling säger: Att man tränar hårt och tycker om att träna. Och att man är sin egen drivkraft och att den kommer inifrån. Vi jobbar på att skapa en verksamhet som möjliggör talangfulla spelare att ta steget upp till a-laget och etablera sig där.

Gnagarn säger: Hej Rickard, finns det några långsiktiga planer på att lyckas även i Europa efter denna säsongs positiva utveckling? Även om det i dagsläget kanske är svårt att behålla bra spelare i Sverige?

Rickard Norling säger: Vår målsättning är att ta oss in och etablera oss på den nivån som vi var 1999. Men det är ett arbete som måste pågå under en längre period.

ligger det något i att en ung spelare från halmstad är klar för gnaget? Micke.s säger: Har ni klart med en ung spelare från Halmstad?

Rickard Norling säger: Nej.

LucasK säger: Hur kommer ni punkta Anders Svensson?

Rickard Norling säger: (Skratt) Som jag sa tidigare besitter Elfsborg fler anfallsalternativ än Anders Svensson och det är viktigt att vi inte bara fokuserar oss på honom.

yo! säger: Om du skulle få träna en storklubb ute i Europa, vilken skulle du välja?

Rickard Norling säger: AIK.

andreas säger: hur viktig är Nebosha för laget?

Rickard Norling säger: Mycket. Spelarna respektera honom väldigt högt och han är en stor bidragande orsak till att AIK har utvecklats och att vi ligger där vi ligger.

Marcus säger: Läste veckans webbfråga på er hemsida. De frågar där vem man tror bli AIK:s nästa A-landslagsman, Markus Jonsson vann. Hur nära anser du att han är från en plats i landslaget?

Rickard Norling säger: Jag både hoppas och tror att han närmar sig för varje träningstillfälle. Samtidigt tror jag nog att fler spelare kommer att knacka på den dörren inom en snar framtid.

Gugge säger: Konstgräs på nya nationalarenan, tillika er nya hemmaplan, flipp eller flopp?

Rickard Norling säger: Jag hoppas på naturgräs av den anledningen att det är mer naturtroget.

Kalle säger: Är inte Mats Rubarth bättre när han får hoppa in i stället för när han spelar från start?

Rickard Norling säger: Nej jag tror att Mats gör sig bäst om han får starta. Speciellt om du frågar honom själv.

Jonte säger: Vem är först in i duschen efter matcher?

Rickard Norling säger: Ingen aning.

Bob Lindeman säger: Om du fick välja en spelare från något annat allsvenskt lag, vem valde du då ?

Rickard Norling säger: Det blir samma svar som på frågan om jag hade x miljoner till förfogande.

crille säger: Hur ser du på matchen mot elfsborg imorgon?

Rickard Norling säger: Ja vi ser fram emot den, det är en toppmatch. Vi hoppas att vi ska kunna stoppa deras offensiv och att vi tar vara på våra chanser och därmed vinner matchen.

Niklas säger: Vad tippar du i Elfsborg-AIK? 1X2

Rickard Norling säger: Jag tror och hoppas att det blir en tvåa!

Rickard Norling säger: Jag tackar allihop som vara inne och läste och hoppas att ni fick lite lön för mödan att chatta med mig.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll