Difsupportrar fortfarande anhållna

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem Djurgårdsanhängare släpptes i går eftermiddag.

Två är fortfarande anhållna efter söndagens bråk i Göteborg före fotbollsmatchen mellan Gais och Djurgården.

Aftonbladet i går.
Aftonbladet i går.

De två männen, 30 och 36 år, misstänks för grov misshandel i Brunnsparken. Där blev en man så illa sparkad på foten att den bröts.

Av dem som släpptes var två anhållna för våldsamt upplopp, två för misshandel på Vasagatan och en för försök till misshandel utanför restaurang Lilla London på Avenyn. Samtliga sju är Djurgårdssupportrar.

Brottsutredningarna fortsätter dock för de fem som har släppts, enligt Jan Bertilsson, polistalesman vid Göteborgspolisen.

De två som misstänks för våldsamt upplopp har, enligt polisen, identifierats som ledande under bråket på Kungsportsavenyn.

- Det kan vara så att man inte fått fram tillräckligt med vittnesuppgifter för att hålla dem fortsatt anhållna. De kan efter vidare utredning eventuellt anhållas igen, säger Bertilsson.

100 Dif-fans greps

Närmare 3000 personer hade tagit sig till matchen i Göteborg med buss och tåg. I Göteborg väntade specialutbildade poliser som skulle hålla lugnt på gatorna.

Men mindre än en timme före avspark på Gamla Ullevi började flera personer att kasta stolar, flaskor och glas från uteserveringarna.

Omkring 100 Djurgårdssupportrar greps för upploppen och ett 30-tal Gais-anhängare omhändertogs för ordningsstörning.(TT)

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN