”Jag ser inga problem”

FOTBOLL

Larsson lugn inför avresan till Tyskland

Foto: Känner sig lugn. Trots att Sverige inte gjorde någon bättre landskamp känner sig Henrik Larsson nöjd inför avresan till Tyskland.

Henrik Larsson stod visserligen för ett läckert frisparksmål. Men för övrigt visade varken han eller Zlatan Ibrahimovic någon VM-klass.

Det är dock inget som oroar ”Henke”.

Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i anfallet i Sverige mot Chile. Men stjärnorna lyste långt ifrån lika starkt som de brukar göra. Zlatan verkade mest längta till VM, medan Henke bara blixtrade till emellanåt. Men den hemvändande anfallaren är ändå inte speciellt orolig inför VM.

– Nej, jag ser inga problem. Det är en stor skillnad på en träningsmatch och en match i VM, säger han.

I första halvlek skapade ändå Sverige ett par chanser och där Henke fick skriva in sig i matchprotokollet efter en lurig frispark. Han skruvade bollen runt Chiles mur, målvakten Claudio Bravo var visserligen på bollen, men kunde inte styra den utanför sin vänstra stolpe. I Barcelona var det mest Ronaldinho som stod för frisparkarna, men:

– Jag har ju lagt en del frisparkar i Celtic, log Henke.

Inför andra halvlek lämnade Fredrik Ljungberg plan vilket också betydde att anfallsspelet i stort sett uteblev för Sveriges del. Henke eller Zlatan kom inte till ett enda vasst avslut.

– I första halvlek går vi fram och sätter press på dem. I andra backar vi hem för mycket och får alldeles för långa avstånd mellan lagdelarna, sade han.

Henke verkar dock ha lämnat matchen bakom sig redan i omklädningsrummet och nu är det fullt fokus på det stundande VM-slutspelet.

– Ja, det ska bli riktigt skönt att åka iväg, man har längtat efter VM ett tag.

TT