Landskrona anmäler stjärnadvokat

FOTBOLL

Nya turer i bråket om Amuneke

Kevin Amunekes rådgivare, advokaten Martin Klette, anmäls till Advokatsamfundet av Landskrona Bois.

– Jag kan bekräfta att vi lämnat in en anmälan, säger Bois-ordföranden Kenneth Håkansson.

Foto: Martin Klette.

Det handlar enligt vad Sportbladet erfar om den infekterade situationen kring Kevin Amuneke där Landskrona och Martin Klette varit oense om det mesta.

Bois har drivit linjen att Kevin ska säljas utomlands, medan Klette och Kevin själv hävdat att han vill stanna i allsvenskan och helst gå till Djurgården.

Det slutade med att Kevin – ännu så länge – är kvar i superettan och Landskrona.

Kan bli utesluten

Exakt vad Martin Klette ska ha gjort som inte överensstämmer med hans advokatroll vill Kenneth Håkansson inte gå in på.

– Nej, det vore att föregripa den undersökning som ska göras, säger

Håkansson.

Men du kan bekräfta att ni lämnat in en anmälan till Advokatsamfundet?

– Ja, säger Kenneth Håkansson.

Enligt Advokatsamfundets chefsjurist Ragnar Palmkvist kommenterar man inte pågående så kallade disciplinärenden. Ragnar Palmkvist säger att det generellt finns flera möjliga utgångar av ett disciplinärende.

– Det kan lämnas helt utan åtgärd, det kan bli ett uttalande, en varning, böter upp till 50 000 kronor eller uteslutning, säger Palmkvist.

Klette: En nyhet för mig

Martin Klette känner inte till att Landskrona anmält honom till Advokatsamfundet.

– Jag har varit på tjänsteresa i Schweiz och kommit hem i natt så detta är en nyhet för mig. Det verkar dock osannolikt eftersom Landskrona inte har varit klient till mig. Spontant känns det som att detta är ett försök från Bois att "ge igen" för det som skett i Kevin Ammuneke-fallet. Det är väldigt svårt att kommentera något som man inte känner till. Men skulle uppgiften stämma så kommer jag att få ett brev från Advokatsamfundet där jag får yttra mig i ärendet, säger Klette till Sportbladet.

Enligt fotbollens regelverk kan man arbeta som agent på tre olika sätt: som licensierad agent, som advokat eller som anhörig. Martin Klette lyder under Advokatsamfundets regelverk som anses tuffare än fotbollsreglerna i vissa avseenden.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM