”Zlatan plockade bort sig själv från laget”

Zlatan inte skadad – anledningen till frånvaron

avMartin Tolén

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Zlatan Ibrahimovic är borta från spel månaden ut.

Men enligt The Sun är den svenske anfallaren inte skadad på nytt.

– Zlatan var missnöjd med sin form och plockade bort sig själv från laget, säger en klubbkälla till tidningen.

I mitten av november var Zlatan Ibrahimovic, 36, tillbaka i spel igen efter sin allvarliga knäskada när han hoppade in i Manchester Uniteds 4–1-seger mot Newcastle.

Därefter följde den svenske anfallaren upp det med ytterligare sex framträdanden innan han – efter sin första ligamatch från start på åtta och en halv månad – hastigt och lustigt försvann från laget efter hemmamötet med Burnley.

– Det är samma knä och det är ett problem. Det är som han brukar säga; han är ett lejon, men det är inte lätt, sa José Mourinho först några dagar senare.

”Zlatan är inte skadad”

Men nu kommer brittiska tabloiden The Sun med nya uppgifter kring svenskens status.

Enligt källor nära Manchester United är Zlatan Ibrahimovic inte skadad på nytt.

– Han var missnöjd med sin form efter att ha återhämtat sig från sin knäoperation förra året och plockade bort sig själv från laget för att kunna jobba på sin återkomst, säger källan till tidningen.

Manchester United-managern José Mourinho ska ha accepterat en månad utan Ibrahimovic och låta svensken rehabilitera ytterligare för att bli så frisk som möjligt.

– Ibra har inga allvarliga smärtor och han har hela tiden befunnit sig i gymmet med fystränarna. De är glada över att ta över träningen även om han känner sin egen kropp, säger källan.

”Vill avsluta i United”

Samtidigt avfärdar The Sun uppgifterna om att Ibrahimovic är på väg bort från klubben och skriver att Zlatan får ”återhämta sig i den takt han vill” för att sedan kunna återvända till fotbollsplanen.

– Han vet att han är i slutet av att kunna prestera på högsta nivå, men hans dröm, hans vilja, det han slåss för, har alltid varit att avsluta karriären i Manchester United på högsta nivå. Och, för att använda orden han själv upprepar hela tiden, vara till nytta för mig och för laget, och det tror jag att han kan vara, sa José Mourinho till The Guardian för ett par dagar sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM