”Pato till PSG”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uppges vara klar för storsatsande klubben

Det har varit på gång en längre tid. Nu rapporterar nyhetsbyrån AFP att Milan och PSG ska vara nära en överenskommelse om den 22-årige brassen. Övergångssumman ska ligga på drygt 310 miljoner kronor.

Representanter ifrån Milan befinner sig just nu i London för slutförhandlingar om Carlos Tevez. Samtidigt kommer rapporter om att man är så gott som överens med Paris Saint-Germain om anfallaren Alexandre Pato. En försäljning av Pato har setts som nödvändig för att Milan ska ha råd att finansiera köpet av Tevez.

Enligt källor som står PSG nära har klubben lagt ett bud på runt 250 miljoner kronor plus ytterligare 60 miljoner i bonusar.

Klubben ska också ha kommit överens med spelaren om ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Ett kontrakt som ska ge honom en årslön på mellan 50 och 60 miljoner kronor.

Patos agent väntas till Paris i morgon, fredag, för att slutföra affären.

Återförenas med Ancelotti

Alexandre Pato kommer vid en övergång att återförenas med Carlo Ancelotti som tränade brassen i Milan. Ancelotti tog över PSG vid årsskiftet. En klubb som lagt ner stora pengar på nyförvärv sedan man fick nya ägare våren 2011. Man har tidigare värvat bland annat Javier Pastore, Jérémy Ménez och Mohamed Sissoko för stora pengar.

Pato köptes av Milan ifrån brasilianska Internacional 2007. Övergångssumman den gången låg på ungefär 210 miljoner kronor.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN