Fotboll

”Jag fick läge att testa och slog till”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Bärkroth gjorde en ”rabona”: Något att berätta för barnbarnen

Här slår Nicklas Bärkroth till i sin blott andra match för portugisiska UD Leiria.

Med en Rabona stod 20-åringen för en osannolikt vacker assist till lagets tröstmål i 1-2-förlusten mot Sporting Braga.

– Det här är något att berätta för barnbarnen sen, säger Bärkroth till Sportbladet.

Många höjde på ögonbrynen när Nicklas Bärkroth lånades ut från IFK Göteborg till Benficas samarbetsklubb UD Leiria i Portugals högstaligan. Nu kan de konstatera att 20-åringen gjort ett avtryck direkt i sitt nya hemland.

”Fick ett bra läge och slog till”

Efter att oturligt ha skadat sig i premiärmatchen gjorde Bärkroth på lördagen sin andra match för klubben, borta mot Sporting Braga. Svensken kom in efter halvtid men hann ändå stjäla huvudrollen i förlustmatchen, 1-2.

Med en ”rabona”, ett inlägg där spelaren slår bollen med ”fel” ben bakom sitt stödjeben, slog svensken ett perfekt inlägg till Bruno Morais som kunde nicka in reduceringen.

– Vad ska jag säga? Det är klart att det är en fantastisk assist. Det är riktigt bra gjort men jag kan inte njuta fullt ut i och med att vi förlorade matchen. Men det är klart att det är något att berätta för barnbarnen sen, säger Bärkroth till Sportbladet.

Är det här något du gjort förut?

– Jag har tränat på den grejen ganska mycket under mina dagar men det var mest när man var yngre man kunde göra mycket sånt. Sedan har det inte funnits utrymme för det riktigt men i dag kände jag att jag fick ett bra läge att testa och slog till. Så blev det mål på köpet. Fantastiskt.

”Vasquez var snäppet bättre”

Bärkroth var över lag mycket nöjd med sin andra match för klubben.

– Jag kom in i början på andra halvlek och gjorde ett riktigt bra inhopp. Jag var jäkligt pigg och att få göra en sådan assist är en otrolig boost för självförtroendet. Det känns riktigt bra på det personliga planet, nu hoppas jag bara att vi kan börja vinna matcher också eftersom vi ligger sist i tabellen.

Passningen för nog för många tankarna till din gamla lagkamrat Andres Vasquez mål för IFK Göteborg 2007.

– Ja, fast hans var snäppet bättre eftersom han ju gjorde mål på sin. Det här var en assist. Men det är i stort sett samma nivå på det.

Har du fått några reaktioner ännu?

– Nej, vi har precis satt oss i bussen hem från Braga efter matchen. Men jag såg på Twitter att folk har länkat lite.

Vad är nästa mål nu?

– Det är klart att jag siktar på att spela varje match. Jag tror vi har nio matcher kvar och målet är att spela dem från start och göra det bra. Vi måste börja ta poäng i tabellen och jag ska göra allt för att vi ska ta några kliv uppåt. Jag vill vara en stor del av det. Jag började resan bra i kväll och det är bara hoppas att jag kan fortsätta på den vägen.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!