Mardrömsstart för Liverpool

FOTBOLL

Åkte på två straffar och utvisning

Två straffar på fem minuter och Daniel Agger utvisad.

Liverpool fick en mardrömsstart på säsongen efter 0-3 mot West Bromwich.

Liverpool fick värsta tänkbara start i Premier League. Det började strax före paus när Zoltan Gera tog ner bollen på bröstet och slog in 1-0 rakt upp i krysset på volley.

– Det är både väldigt vackert och tekniskt oerhört skickligt. Att få ett så hårt skott, med så rak bollbana. Det är riktigt svårt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat studion.

– Måste bli ett av de 10 snyggaste i Premier League i år, fyller Ola Andersson i.

Rött för Agger

I den 58:e minuten fick West Bromwich en billig straff efter att Shane Long fallit i straffområdet. Daniel Agger fick dessutom lämna planen efter att domaren visat det röda kortet.

– Utvisningen blir ju eftersom det är en målchans. Jag tycker att det är klart att han har en arm på honom, men Long känner att han har armen och lägger sig, säger Ola Andersson.

Long tog själv hand om straffen, men Pepe Reina kunde rädda enkelt. Fem minuter senare blåste domaren straff igen efter att Martin Skrtel fällt samme Long. Den här gången stegade Peter Odemwingie fram till straffpunkten och gjorde inget misstag utan satte 2-0 till WBA.

– Det där tycker jag inte är straff. Jag förstår hur domaren resonerar, men han tänker ett steg för kort. Long springer in och skapar situationen, säger Niva.

13 minuter senare kom nästa smäll för Liverpool när nyförvärvet Romelu Lukaku kunde nicka in 3-0.

ARTIKELN HANDLAR OM