Uppgifter: Agüero blir ”bara” borta en månad

FOTBOLL

Positiva rapporter från England rörande Agüero

Foto: Agüero.

Sergio ”Kun" Agüero, 24, bars ut på bår med kraftiga smärtor i knät i helgens ligapremiär mot Southampton.

De första rapporterna var tunga för Citys supportrar och talade om ett halvårs frånvaro för argentinaren.

Idag skriver dock Daily Express att skadefrånvaron kan bli så kort som en månad.

Manchester Citys Sergio ”Kun” Agüero fick bäras ut på bår med smärtor i knät i lördagens möte med Southampton. De första uppgifterna talade om att argentinaren kunde bli borta upp till sex månader och City-managern Roberto Mancini uttryckte sin oro.

– Vi vet inte för tillfället för vi måste vänta på röntgen, kanske i två dagar. Kanske blir det en vecka, eller kanske blir det tre eller fyra veckor. Den här skadan var märklig, sa Mancini efter matchen.

Men nu kommer rapporter om att det inte behöver vara så allvarligt med Agüero. Daily Express skriver idag att den 24-årige anfallaren kommer att missa söndagens möte med Liverpool, samt kommande matcher mot QPR och Stoke. Han kan dock möjligen vara spelklar igen i mitten av september när Champions League-spelet drar igång.

Svullnaden måste lägga sig

Det bör dock betonas att ordentliga undersökningar av knät inte kan göras innan svullnaden har lagt sig. Först när detta gjorts kan man med säkerhet avgöra hur länge City får klara sig utan mannen som sköt hem ligaguldet förra säsongen.

Agüero själv har visat sin tacksamhet till det stöd han fått efter skadan och hoppas vara tillbaka så snabbt som möjligt.

– Jag finner inte ord för att tacka för er omtanke och med all denna support kommer jag säkert att vara på fötterna snart, skrev han på twitter efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM