”Jag borde ha fått chansen”

FOTBOLL

Efter Ranégies attack – även
Durmaz besviken på Hamrén

Foto: Jimmy Durmaz förstår Mathias Ranegies kritik mot Hamrén.

Mathias Ranégie är ­inte ensam om att vara ­besviken över att inte blivit uttagen i A-landslaget.

Efter en stark vår i allsvenskan har succén fortsatt i Turkiet för Jimmy Durmaz, 23.

– Jag tycker att jag ­borde ha fått chansen igen, säger yttermittfältaren.

Foto: Mathias Ranégie.

När Erik Hamrén drabbades av återbud (Kim Källström, Alexander Gerndt, Emir Bajrami) till landskampen mot Brasilien var det flera som hoppades på ett samtal från förbundskaptenen.

Mathias Ranégie är mycket besviken över den uteblivna uttagningen och förklaringen från Hamrén om att MFF-anfallaren är för svag i djupledsspelet.

Först valde 28-åringen i går att öppet kritisera Hamréns motivering och fyllde sedan på med att twittra ut en länk där förbundskaptenen bjuder på sin nydanande form av engelska.

Förstår honom

– Hahaha, Mathias är skön som säger vad han tycker. Han är en grym anfallare om han används på rätt sätt. Han har gjort mål under tre säsonger nu.

– Jag kan förstå hans besvikelse, jag känner delvis likadant, säger tidigare lagkamraten Jimmy Durmaz.

Efter den överraskande uttagningen till landskamperna på Cypern förra vintern fanns Durmaz med vid januariturnén i vintras.

Vårsäsongen i MFF ­följdes upp med sex mål på 14 matcher för vänstermittfältaren och en övergång till Genclerbirligi under sommaren.

Starten i Turkiet har varit framgångsrik. Vid helgens träningsturnering avgjorde Durmaz först straffläggningen mot Karabükspor svarade sedan för ett mål och två assist i finalsegern mot Sivasspor.

– Jag har ju verkligen inte blivit en sämre fotbollsspelare sedan jag var med i landslaget, tvärtom. Jag hoppades verkligen få chansen i truppen mot ­Brasilien, speciellt när Bajrami blev skadad, säger Durmaz.

”De som bestämmer”

Men till skillnad från Ranégie,­ som säger att han kommer bojkotta lands­laget, accepterar Durmaz Hamréns val.

– Jag är besviken och har svårt att se logiken varför jag inte hört något från landslagsledningen när det gått så bra – men det är deras val, de som bestämmer. De kanske söker andra kvaliteter.

Att ni öppet säger vad ni tycker riskerar det att göra det ännu svårare för er att ta en landslagsplats?

– Jag tror faktikt Hamrén tycker det är okej att man säger vad man känner. Snacket är en sak, i slut­ändan är det vad man presterar på planen som avgör om man kommer med i landslaget, säger Jimmy Durmaz.

ARTIKELN HANDLAR OM