Chockbeskedet: Conte kan avgå

FOTBOLL

Riskerar tio månaders avstängning – kan avgå

Foto: Antonio Conte, Juventus.

Antonio Conte, 43, förde Juventus till ett efterlängtat guld förra säsongen.

Han är även misstänkt för inblandning i den stora spelskandalen, ”Calcioscomesse”, i Italien.

Enligt italiensk media kan Conte därför komma att avgå.

Juventus guldtränare Antonio Conte kan komma att avgå. Rapporterna kommer ifrån italiensk press och handlar om tränarens inblandning i den stora spelskandal, kallad ”Calcioscomesse”, som uppdagades i Italien tidigare i år. Den 43-årige italienaren är misstänkt för att inte ha anmält misstänkt uppgjorda matcher under sin tid som tränare i Siena. Om han döms kan han stängas av tio månader och får då inte vistas på bänken eller i omklädningsrummet under Juventus matcher.

Kan lämna in avskedsansökan

Bland annat Football Italia skriver att Conte, om han döms, kan komma att lämna in sin avskedsansökan. Andra uppgifter, ifrån Sky Italia, säger att guldtränaren har klubbens fulla stöd och kommer att fortsätta som ansvarig för de regerande mästarna.

Om Conte stängs av får han inte sitta på Juve-bänken förrän 9:e juni 2013. Han skulle dock få fortsätta träna laget, avstängningen skulle enbart gälla i samband med match.

Förutom Conte är Juventus-spelarna Leonardo Bonucci och Simone Pepe misstänkta för inblandning i spelskandalen. De senaste uppgifterna talar dock om att de kan komma att frias från misstankarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A