Rykten: Olyckan en fälla av Juventus

avJennifer Wegerup

FOTBOLL

Vittne till Sportbladet: Tjejen går ut mitt i vägen

1 av 7
Olyckan skedde när Zlatan var på väg hem från träningen.
I natt florerade uppgifter om att allt ska ha varit en fälla av Juventus inför helgens möte i Serie A. Foto: MAGNUS SANDBERG

Här är bilderna hela  fotbolls-Italien snackar om.

Italiensk polis ska nu granska bilderna.

I Milan misstänker man en konspiration – och fruktar att det som hänt kan komma att påverka domen kring Zlatans avstängning.

 En olycka eller en fälla?

Åsikterna i Italien går isär kring den märkliga incidenten som Zlatan var inblandad i efter Milans träning i går.

I morgon faller sportsdomstolens dom kring Zlatans avstängning och det bestäms om ”Ibra” får spela mot Juventus eller ej.

Många från Milan-håll undrar varför denna ­incident sker just nu.

– Jag vill inte prata om någon fälla eller konspirationer. Men jag var där och såg vad som hände och här känns Ibrahimovic oskyldig, säger Luca Tommassini.

Han är ansedd reporter på Sky Italia som sänder alla italienska ligamatcher och varje dag bevakar ­Milanello. Sky filmade också incidenten.

– Jag vet inte om det var en fälla, jag hör pratet om konspirationer, men det kan jag inte uttala mig om. Men som jag såg det går den här tjejen mitt ut i ­vägen och gör absolut ingenting för att undvika smällen med Ibrahimovic, tvärtom, säger Tommas­sini till Sportbladet.

Han blir nu ett av polis­ens viktigaste vittnen när man avgör om åtal överhuvudtaget ska väckas.

Var helt oförstående

Sent i går kväll var Sportbladet i kontakt med en person i Milan som uppgav att klubbens stjärnadvokat Leandro Cantamessa är fullständigt lugn och säker på att Zlatan kommer att finnas fullständigt oskyldig på alla plan.

– Ibrahimovic märkte inte ens att hans back­spegel träffade den här kvinnans mikrofon, säger Milans presschef Giuseppe­ Sapienza.

Reportern heter Valentina Ridolfo och kom med en kameraman för att, enligt uppgift, göra webbtv.

Hon uppges dock egentligen vara hårfrisörska till yrket. Enligt obekräftade uppgifter jobbar hon för Fabrizio Coronas team.

Corona är en mycket känd fotograf och tv- och pr-personlighet i Italien som bland annat varit inblandad i en härva där man smygfotograferade otrogna fotbollskändisar för att sedan pressa dem på pengar­.

– Vi försöker reda ut vem den här reportern jobbar för. Men viktigast: Ibrahimovic har inte gjort något fel, säger Milans presschef Giuseppe Sapienza.

 Enligt klubben fick Zlatan veta vad som hade hänt först när han kontaktades av de pressansvariga samt klubbens vice president Adriano Galliani.

– Zlatan var helt oförstående och bara sade ­”vaddå, är det sant?”, säger ­Sapienza.

Enligt Milan hade ”Ibra” överhuvudtaget inte märkt något utan bara trott att det var fans som dunkade på hans bil som de ofta gör.

Bilderna granskas

Reporter Luca ­Tommassini på Sky säger:

– Ibra körde inte på henne med flit. Det enda fel han gör är att han kör för fort utanför Milanello, som vanligt. Det gör han, Cassano, många av spelarna.­ Men inget annat.

Den lokala polisen i ­Varese, utanför Milano, uppges utreda fallet.

En anmälan gjordes ­direkt  på sjukhuset Ospedale di Tradate dit Valentina Ridolfo åkte efter smällen. Hon ska ha nekat hjälp från folk på Milanello och istället, på grund av två svullna fingrar, ha ringt efter ambulans.

Polisen har begärt in Sky:s bilder för att ­granska dem.

Spänd stämning

Redan före incidenten var stämningen inför toppmötet Milan–Juventus mycket spänd.

I går kväll florerade en mängd uppgifter och ­konspirationer om allt ifrån att Valentina ­Ridolfo vill pressa Zlatan på pengar­ till att hela händelsen­ är arrangerad som en fälla av Juventus – för att påverka sportsdomstolen i deras beslut kring ”Ibra”.

Sportbladet, liksom en rad andra medier, sökte i går Valentina Ridolfo för hennes version men hon ville inte ge några kommentarer.

ARTIKELN HANDLAR OM