Tevez showade när City vann stort

Publicerad 2012-04-14

Gjorde tre mål och en assist när City krossade Norwich

Carlos Tevez gjorde tre mål, en läcker framspelning och firade med en golfsving när Manchester City besegrade Norwich på bortaplan med 6-1.

– Han gjorde en fantastisk insats, säger tränaren Roberto Mancini till BBC.

Carlos Tevez har under säsongen varit utfryst av Roberto Mancini och reste hem till Argentina med önskan om att få lämna Manchester City. Men sedan comebacken i slutet av mars har Tevez gjort succé. När han tidigare i veckan gjorde sin första match från start sedan september månad gjorde han mål direkt. I lördagens Premier League-match mot Norwich slog han till med fyra magiska nummer.

Klackade fram Agüero

Först fick han på ett stenhårt skott från 25 meter, ett skott som hade en märklig bollbana och som ställde Norwich målvakt John Ruddy.

Målet kom efter en dryg kvart och tio minuter senare visade Tevez upp sitt spelsinne igen. I ett snabbt anfall klackade Tevez fram bollen till landsmannen Sergio Agüero som placerade bollen i krysset.

Två viktiga mål för City som hade inlett matchen knaggligt. Bland annat tvingades City-backen Joleon Lescott nicka undan bollen på mållinjen vid ställningen 0-0.

Gjorde en golfsving

I början av andra halvlek skapades nerv i matchen när Andrew Surman reducerade för Norwich.

Men Tevez skulle återigen lugna City-fansen då han från nära håll nickade in 3-1 i 73:e minuten. Hans andra mål i matchen.

Sergio Aguero ville inte vara sämre och satte i anfallet därefter 4-1 efter ett solonummer.

Men denna lördagseftermiddag tillhörde Tevez. Med tio minuter kvar av matchen rann han igenom Norwich-försvaret, rundade målvakten och fullbordade sitt hattrick. Tevez femte hattrick i England. Tevez firade målet med att göra en golfsving, en passning till de som sagt att han bara spelat golf hemma i Argentina.

Gett upp ligatiteln

Direkt efter målet bytte Mancini ut Tevez.

Adam Johnson fastställde slutresultatet till 6-1.

I och med segern är City uppe på 77 poäng, två bakom United som på söndagen möter Aston Villa på hemmaplan. Men Mancini har ändå gett upp hoppet.

– Den här titeln är körd, men vi ska ändå gå in för att göra fyra bra matcher på slutet, säger Mancini.

Följ ämnen i artikeln