Olsson: ”Jag känner mig inte behövd”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Tränaren har inget stort förtroende för mig, han skulle nog inte ha problem med att jag drog”

Foto: TT

Han har gått från ordinarie till frysboxen.

Kristoffer Olsson har tröttnat på situationen i Midtjylland – han vill bort från den danska klubben.

– Jag känner mig inte behövd. Det har varit tufft mentalt, säger 21-åringen.

Fotbollskanalen var först med att rapportera om Kristoffer Olssons situation i danska Midtjylland.

– Det känns som någon pissar på en, säger han till sajten.

Sportbladet ringde upp mittfältaren, som endast startat fem matcher efter 21 omgångar.

– Det har blivit en situation som inte är hållbar i längden. Jag känner mig inte behövd. Det har blivit så att man vill se vad det finns för möjligheter att lämna klubben. Det känns som de också är villiga att låta mig gå. Det har varit en väldigt jobbig tid. Det har varit tufft mentalt, säger Olsson.

”Kan inte gå och vänta”

Förra säsongen var 21-åringen en nyckelspelare för Midtjylland. Klubben kom trea i ligan och besegrade Premier League-klubben Southampton i Europa League. Äventyret tog slut mot Manchester United, där Olsson startade båda matcherna mot storlaget.

– I somras ville de förlänga med mig, allt var toppen. Efter det har tiden gått och jag har hamnat på bänken. Sedan hände den situationen när jag gick rakt in i omklädningsrummet och uttalade mig efteråt. Tränaren har inget stort förtroende för mig, han skulle nog inte ha problem med att jag drog. Sportchefen har sagt att de tror på mig för framtiden, men det är viktiga år nu och jag kan inte gå och vänta, säger Olsson.

Byttes ut i första halvtid

Det var i matchen mot Århus som Olsson blev utbytt och gick rakt in i omklädningsrummet. 21-åringen var irriterad efter att ha blivit utbytt efter 35 minuter.

– Man har förståelse för att hälften av spelarna i en trupp är utanför startelvan. Sådan är fotbollen. Jag var viktig och spelade mycket i början. Men när man blir utbytt efter 35 minuter känner man sig orättvist behandlad. Det stod 0-0 i matchen och han ville ändra något i laget.

– Jag köper att han vill göra en förändring, men det hade varit mer okej att göra det fram till halvtid. Men att byta ut mig efter 35 minuter...

Olsson har inte varit nöjd med sin roll på planen. Han anser att tränaren Jess Thorup inte utnyttjar honom på rätt sätt.

– Det är mycket fokus på sådant som jag inte är bäst på. Utnyttjar man en spelare fel får man inte ut det man vill, det har också tagit på mitt mod att spela. I Midtjylland saknar modet jag har när jag är som bäst, jag vågar inte göra saker.

– Jag har full respekt för att man måste vinna andrabollar och jobba på ett visst sätt. Men man måste ha en plan för hur man får ut det bästa av alla spelare.

”Måste tycka jag är jäkligt dålig”

Midtjylland, som är trea i danska högstaligan, är inne i en tuff period. Laget har endast vunnit en av de senaste fem matcherna.

– Det går dåligt och man får inte spela, då är det tungt. Då måste han tycka jag är jäkligt dålig, om du förstår vad jag menar.

– Man känner att man är väldigt långt ifrån.

Olsson ska arbeta för att hitta en ny klubb under januarifönstret. Han vill hitta en klubb som tror på honom och gärna kan använda honom i en roll likt den han har i U21-landslaget där han imponerat under hela EM-kvalet.

– Där har jag en roll som passar mig, och jag har presterat. Jag borde ha en liknande roll i klubblaget, men så har inte varit fallet.

Var vill du spela härnäst?

– Det spelar inte så stor roll, så länge jag får speltid. Och där en tränare ger mig en roll där jag har något att erbjuda. Att både klubben och tränaren ser vilken typ av spelare man är.

– Åren går och jag har stora ambitioner att spela i en stor liga, storklubb och komma in i A-landslaget.

Kan du tänka dig spela i allsvenskan?

– Jag har absolut inte uteslutit det. Det spelar ingen roll vilken nivå, allsvenskan eller en större liga i Europa.

– Jag startade nästan varje match i ligan och Europa League förra året, då tror man klubben tror på en. Helt plötsligt är man borta.

Kristoffer Olsson, som är lagkapten för U21-landslaget, har tidigare tillhört Arsenal och IFK Norrköping. När Hammarby gick upp till allsvenskan 2014 visade mittfältaren sin kärlek till Hammarby.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.