Bayern vidare till kvartsfinal när Heynckes tog elfte raka segern i CL

avStaffan Dickson

Bayern München är vidare till kvartsfinal i Champions League efter totalt 8–1 mot Besiktas.

Kvällens 3–1-seger i Istanbul innebär att Jupp Heynckes är den förste tränaren som lyckats vinna elva raka matcher i turneringen.

Åttondelsreturen mellan Besiktas och Bayern München i Istanbul var mer eller mindre avgjord på förhand efter att tyskarna vunnit sin hemmamatch med 5–0.

Trots det ställde Bayern upp med en stark startelva – något de kan få komma att ångra. Thiago Alcantara tvingades kliva av med en skada medan Hummels, Rafinha och Boateng fick varningar som kan ställa till det för dem senare i turneringen.

Tyskarna kan dock trösta sig med att det i alla fall blev vinst även i kvällens match. Efter mål av Thiago och Sandro Wagner samt ett självmål av Gökhan Gönül vann Bayern München med 3–1. Besiktas mål gjordes av brasseveteranen Vágner Love.

Det mest spännande som hände i matchen var dock att en katt sprang in på planen och orsakade ett kortare avbrott i andra halvlek.

Kvartsfinalerna lottas fredag 12.00. Följande åtta lag är kvar i turneringen: Barcelona, Bayern München, Sevilla, Roma, Manchester City, Juventus, Real Madrid, Liverpool.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: AFP
ARTIKELN HANDLAR OM