Hoten kan få tränare att nobba 08-klubbar

FOTBOLL

Djurgårdens spelare skriver själva att det finns en risk att spelare och ledare på sikt väljer bort klubben.

Stefan Rehn ser också hotet mot Dif och andra klubbar med samma problem.

– Det kan bli svårare för Stockholmsklubbar att rekrytera tränare, säger Djurgårdsprofilen.

Över en natt blev Djurgården av med två av sina mest centrala personer: managern Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobson.

Frågan är hur kvalitén på efterträdarna blir?

Spelarna i truppen var själva inne på det i sitt öppna brev i går: ”Konsekvenserna av detta kan i framtiden bli att såväl spelare som ledare och supportrar kan komma att välja andra föreningar framför Djurgården”.

Stefan Rehn, som både spelat i och varit tränare för Djurgården, beklagade i går händelserna. Han ser också risken med att Djurgården kan få svårare att rekrytera kvalificerade tränare i framtiden.

– Det kanske finns tränare som hade kunnat tänka sig att träna en Stockholmsklubb, men som nu kommer att tänka om, säger han till Sportbladet.

”Det finns en risk”

Även Stefan Lundin, som är sportdirektör i Svensk Elitfotboll, Sef, ser en fara gällande ledarkvalitén i framtiden.

– Det finns en risk att det kan bli så. Jag vill påstå att vi har inte sett den utvecklingen ännu, med de få tränare som får flera anbud skulle kunna välja bort en klubb för det.

Så det en risk att tränar­kvalitén urholkas i storklubbarna?

– Det får man nog räkna med.

”Måste hjälpas åt”

Jitextränaren Stefan Rehn, som inte själv varit personligen hotad men nära ledare som blivit det, hoppas nu att Djurgårdsleden sluter sig för en gemensam kraftansträngning. 

– Alla måste hjälpas åt. Även inifrån Djurgården och från supporterhåll.

– Alla får markera att det här inte okej och inte skydda de som är bråkstakar, man får helt enkelt rensa i de egna leden, säger Stefan Rehn.

ARTIKELN HANDLAR OM