Fullt slagsmål mellan spelare och kravallpolis

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tragiska scener från VM-arenan: ”Ingenstans i världen går attacker mot polis ostraffat”

1 av 9 | Foto: AFP
Atletico Mineiro slog Arsenal i sydamerikanska Copa Libertadores. Efteråt urartade matchen i skandalscener när Arsenal-spelare gick till attack mot domarna – som fick skyddas av kravallpolis med dragna vapen.

En utmärkt Ronaldinho gjorde två mål och en assist när brasilianska Atletico Mineiro slog argentinska Arsenal i Copa Libertadores.

Men efterspelet handlar om någonting helt annat.

Argentinska spelare hamnade i stort slagsmål med brasiliansk kravallpolis.

– De måste diskvalificeras, säger Mineiros president.

Foto: AP SCANPIX

Direkt efter slutsignalen ville Arsenals spelare konfrontera domarteamet då de  känt sig orättvist behandlade. Det ville inte brasiliansk kravallpolis som bildade en mänsklig sköld runt domarna.

Det stoppade dock inte argentinarna som började sparka mot poliserna som svarade med att rikta sina luftgevär mot spelarna. I och med det lyckades polisen trycka spelarna in i katakomberna av arenan men där urartade situationen än mer. I de trånga gångarna kastades stolar som träffade både poliser och journalister.

Vill se laget diskvalificerat

När spelarna lugnat ner sig kunde polis förhöra fem av Arsenals spelare och Mineiros president Alexandre Kalil försvarar polisens agerande.

– Polisen är här för att skydda alla. Men här trakasserades de. Ingenstans i världen går attacker mot polis ostraffat. De måste diskvalificeras, säger Kalil enligt Globo Esporte.

"Kriminellt agerande"

Brasiliansk polis har begärt de rörliga bilderna från arenan för att kunna utreda händelserna. Deras första intention var att transportera det argentinska laget till polisstationen, men spelarna kunde i stället höras i omklädningsrummen.

– Det var kriminellt agerande, utanför fotbollsplanen. De kan gripas, säger en talesperson för brasiliansk polis enligt Globo Esporte.

Nästa sommar är Brasilien värdland för VM 2014 och säkerheten på arenorna har tidigare kritiserats. VM-matcher kommer att spela på Mineiros arena.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.