De misstänkta är oförstående

FOTBOLL

Personerna som konfronterade Pehrsson i förhör

Foto: Söktes upp på träningen Magnus Pehrsson avgick i går efter ett samtal med ”Tomas” och hans kamrater i tisdags.

De tre personer som misstänks ha hotat Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson sade i förhören att de inte förstod att det som de sade till Pehrsson kunde uppfattas som hotande.

– Jag kan inte gå in på detaljer om hur de ställer sig till anklagelserna. Men de är oförstående till att det har uppfattats som ett hot, säger Ann-Britt Furugård, förundersökningsledare vid supporterpolisen.

I samband med matchen mot Syrianska i eftermiddag hämtades tre personer till förhör, efter att de konfronterat Magnus Pehrsson under en träning.

De tre männen, födda 1979, 1985 respektive 1990, är kända av supporterpolisen sedan tidigare. De är delgivna misstanke om olaga hot och polisen har beslagtagit deras mobiltelefoner.

”Spelare kan förhöras”

Fler personer kan komma att höras av polisen.

– Det kan vara spelare som har uppfattat något. De hade ju match i lördags så vi har fått avvakta, säger Furugård.

I går bröt den avgående Dif-tränaren tystnaden om avhoppet och hoten som mottogs via telefonsamtal och vid träningsanläggningen:

– De ställer ett antal frågor och sedan meddelas det till mig att om vi inte vinner på lördag då är alla emot mig och då kommer jag vara tvungen att avgå. För mig är det ett hot. Dagen efter var passionen och luften fullständigt bortlåst, sa Pehrsson till Expressen.

Det var i fredags som Magnus Pehrsson avgick efter att ha hotats.

TT/Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM