”Byfånen har gjort sig hörd igen”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Men BP-supportern tycker inte Bojan ska betala

ENSAM ÄR STARK En ensam BP-supporter fanns på plats på Strandvallens bortasektion.
Foto: SCANPIX
ENSAM ÄR STARK En ensam BP-supporter fanns på plats på Strandvallens bortasektion.

Hyllad av Bojan Djordjic och bjuden på en resa till Stockholm.

Men BP-supportern Anders Ung, 57, tycker inte att 30-åringen ska behöva betala.

– Jag ser gott på hälsningen. Men han ska inte behöva pynta för en biljett, säger Ung till Sportbladet.

Ensam är stark brukar det heta.

Anders Ung, 57, var den enda supportern på Brommapojkarnas bortasektion mot Mjällby. Och han fick se BP förlora med 2-4.

Efteråt skrev Bojan Djordjic på Twitter att han vill bjuda supportern på en resa till Stockholm.

– Byfånen har gjort sig hörd igen. Det känns gott tycker jag, är man fan så är man fan. Men man är ett ganska ensamt fan. Skulle fler folk lyssna på sitt hjärta skulle fler vara BP-fan, säger Ung till Sportbladet.

”Hög volym på min pipa”

57-åringen är från Vällingby, Stockholm, men flyttade till Ystad på 90-talet. Han har tränat sin sons lag, 81:orna i BP, med bland annat Babis Stefanidis och Pontus Segerström.

– Jag är en BP-lirare själv. Min son håller på Djurgården och tycker jag är pinsam. Vi har ju aldrig gjort oss kända för att vara några riktiga supportrar i BP, säger Ung.

– I England har jag West Ham och BP i Sverige. Jag menar, det är ju akademier, det är vi som drar fram alla jäkla spelare.

Hur var det att stå ensam på bortasektionen?

– Jag är van vid det. Jag går alltid in där, jag känner att jag vill stå där själv, och jag har rätt hög volym på min pipa. Det är det som är så läckert med det här laget, oavsett om man förlorar eller vinner så applåderar alla och gör vågen. Jag är ensam, men får den ändå. Det är jäkligt coolt.

– Det har varit så att de inte har velat öppna bortaklacken för mig eftersom det krävde extra vakter. Men jag sa: ”Jag har inte startat något jäkla läktarvåld någon gång, jag är ensam, det är ingen fara.”

”Jag är nog rätt ensam”

Är du alltid själv?

– I Varberg en gång kom det några danska fans och så var det en kille från Växjö. Men annars har jag alltid varit själv.

Har du kompisar i Stockholm som håller på BP?

– Nej, det tror jag inte. Jag är nog rätt ensam, tyvärr, haha.

Vad säger du om Bojans erbjudande?

– Jag ska kolla spelschemat och se vad som passar bäst in. Hälsa honom att jag ser gott på den hälsningen han har gett, vi kommer synas på Grimsta i vilket fall som helst. Men jag vill inte anlägga honom kostnad för mitt nöje, utan det kommer jag betala själv, och så hoppas jag att jag får träffa honom.

Så han får inte bjuda dig?

– Nej, jag åker upp i alla fall. Bara för att jag är ett fan så behöver inte det betyda att han ska pynta för en biljett. Det är jävligt hedrande att han uppskattar att byfånen är där. För antingen ser man mig som jävligt scary: ”Nu är han där igen”, eller så uppskattar man det. Jag går ju på alla BP:s matcher från Göteborg och Jönköping och neråt. 30 mil kan jag åka. Men det är lite väl långt att åka från Ystad till Stockholm.
 

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN