Jättefiaskot nära – Chelsea måste hoppas på Sjachtar

Publicerad:

”Behöver inte ta några risker”

De regerande mästarna Chelsea är på väg mot ett jättefiasko.

Nu måste laget ha hjälp av Sjachtar Donetsk i sista matchen.

– Det var inte vår kväll, säger målvakten Petr Cech.

illa ute  Roberto Di Matteos chansning att spela Eden Hazard som center gick inte hem. Nu måste Chelsea slå Nordsjälland samtidigt som Sjachtar vinner mot Juventus.
illa ute Roberto Di Matteos chansning att spela Eden Hazard som center gick inte hem. Nu måste Chelsea slå Nordsjälland samtidigt som Sjachtar vinner mot Juventus.

Chelsea hade inte mycket att sätta emot när ett topptrimmat Juventus skruvade upp farten i Turin.

Fabio Quagliarella satte 1-0 sju minuter före paus, Arturo Vidal ökade på med halvtimmen kvar och på stopptid rullade Sebastian Giovinco in 3– 0.

– Förra säsongen var Champions League som en dröm, nu är det en besvikelse. Jag tycker att känslan i gruppen var bättre i dag än i tidigare matcher, men resultatet var olyckligt, säger målvakten Petr Cech och fortsätter:

– Vi skapade tre bra chanser, men i sådan här matcher måste man ta tillvara på dem. Sedan gjorde de ett turmål, en styrning. Och i andra kom ett sådant mål till. Men Juventus spelade väldigt bra och förtjänade segern.

Juve kan kryssa

De regerande mästarna är riktigt illa ute inför den sista rundan. Sjachtar Donetsk har tio poäng och är redan klara för avancemang. De möter grupptvåan Juventus hemma i sista matchen och det räcker med ett kryss för italienarna. Chelsea tar sig an jumbon Nordsjälland och behöver förutom tre poäng alltså hjälp av Sjachtar.

– Om vi ska vara realistiska, Juventus är ett bra lag och behöver bara en poäng. Sjachtar är redan klara och behöver inte ta några risker, säger Petr Cech.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.