Lyon: Ibrahimovic gjorde det med flit

avJohanna Frändén

FOTBOLL

Presidenten rasande efter stämpling i huvudet

1 av 5 | Foto: TV4 SPORT

PARIS. PSG besegrade Lyon och tog över förstaplatsen i tabellen efter 1–0 på en framspelning av Zlatan Ibrahimovic.

Men efter matchen gick gästerna hårt åt svensken och menar att Zlatan avsiktligt stämplat Lyons Dejan Lovren i ansiktet.

– Jag har tittat på bilderna och konstaterar att det är med flit, säger Lyons president Jean- Michel Aulas.

Paris Saint-Germain pallade pressen och tog sig förbi Lyon i tabellen efter att ha slagit dem med 1–0 i Ligue 1:s seriefinal på hemmaplan.

Målet kom på tilläggstid i första halvlek via mittfältaren Blaise Matuidis panna efter att Zlatan Ibrahimovic fått tag på bollen, gått förbi en förvarare och slagit ett inlägg från strax utanför straffområdet perfekt för att Matuidi skulle stöta in 1–0.

”Måste tacka Ibra”

– Jag hade turen att få göra mål, men vi måste tacka Ibra också. Han ger mig en present kan man säga. Han är en stor spelare, en stor målskytt men inte bara det, säger Matuidi efter matchen.

Men alla var inte lika imponerade av Zlatan Ibrahimovics insats i går, och efteråt riktade Lyons karismatiske president Jean-Michel Aulas skarp kritik mot svensken på grund av en händelse i första halvlek.

”Inte vackert”

– Dejan Lovren blir massakrerad när Ibrahimovic sätter en fot i ansiktet på honom med flit för att det ska göra ont. Det var inte vackert. Matchen hade kanske slutat annorlunda om regelverket hade följts, säger Aulas, som inte tvivlar angående Ibrahimovics intentioner.

– Det är avsiktligt. Jag har tittat på bilderna i efterhand och hans reaktion efteråt visar att det är med flit, annars reagerar man inte så, säger Jean-Michel Aulas angående det faktum att Zlatan inte gick fram för att se hur Lovren mådde när han rullade sig på gräset efteråt.

En match innan jul

Zlatan Ibrahimovic lämnade ännu en gång Parc des princes utan att svara på några frågor i intervju- zonen efter matchen.

För Paris Saint-Germain återstår nu en ligamatch, mot Brest borta på fredag, innan juluppehållet i Ligue 1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1