Här blir fotbollsstjärnan ansikte i Ikea-skandalen

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hela världen har skickat video”

Skandalen med hästkött i Ikeas köttbullar uppmärksammas världen över.

På köpet har nu AIK-spelaren Henok Goitom lyckats bli världskändis efter att ha förekommit på bilder i reportage om händelsen.

”Hela världen har skickat video till mig på Ikea-nyheten som kom ut idag”, skriver 29-åringen på Twitter.

Foto: TV4

Ikea har stoppat all försäljning av köttbullar i Sverige efter larmet om att produkten kan innehålla hästkött. En stor skandal som skapar rubriker världen över och nu fått oväntad effekt – för AIK Fotbolls anfallaren Henok Goitom.

Det är oklart om 29-åringen satte några köttbullar i halsen när han såg TV4:s sena nyhetssändning men anfallaren förekom där på klippbilder där han äter just köttbullar på varuhuset.

”Äntligen är jag känd”

Enligt fotbollsspelaren själv är det inte heller bara i Sverige som bilderna nu kablats ut.

”Hela världen har skickat video till mig på Ikea-nyheten som kom ut idag. Av alla människor filmar de mig äta köttbullar på IKEA”, skriver Goitom på Twitter.

Goitom fortsätter sedan att twittra på spanska, landet där han var proffs 2005-2012, om hur han är med på TV med kommentaren ”äntligen är jag känd”. Det var också under tiden i Spanien bilderna togs upplyser anfallaren om sedan lagkamraten Alexander Milosevic glirat honom för valet av pommes frites till köttbullarna.

”Det var i Murcia 2007. Nu är det protein och sallad som gäller plus 500 situps”, skriver Goitom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN