Intertränaren hyllar supportrarna – trots rasistiska ramsor

avFredrik Falk

FOTBOLL

Stramaccioni: "Behöver ingen som läxar upp dem"

Efter Milanoderbyt handlade mycket om Interfansens glåpord mot sin forne gunstling Mario Balotelli.

Men Intercoachen Andrea Stramaccioni valde att ignorera de rasistiska ramsorna – och hyllade istället de svartblåa supportrarna.

– De vet hur det ska uppträda som fans, och de gör det makalöst bra. Allt jag kan göra är att tacka dem, säger tränaren till Inters officiella hemsida.

Mario Balotelli hälsades välkommen tillbaka av Interfansen med uppblåsbara bananer och rasistiska ramsor under gårdagens derby.

Några fans höll även upp plakat med texten: "Du har slängt iväg vår tröja. Den otacksamme och ökände Balotelli kommer alltid att förolämpas av oss".

Mario Balotelli var bara sjutton år gammal när han debuterade för Inter. Italienaren spelade för klubben i 4 år, gjorde 20 mål på 59 matcher.

Fick stöd från Allegri

Trots de hårda mottagandet höll sig anfallaren förvånansvärt lugn och svarade endast genom att hålla ett symboliskt finger mot munnen för att tysta fansen.

Efter matchen och provokationerna stöttade Milancoachen Massimiliano Allegri sin anfallsstjärna.

– Balotelli gjorde det väldigt bra som inte reagerade på provokationerna. Synd bara att han inte lyckades göra något mål, sade Milans tränare efter matchen .

"Behöver inte uppfostras"

Men Intertränaren Andrea Stramaccioni försvarar nu klubbens fans.

Han röt till och förklarade att ingen behövde uppfostra supportrarna.

– De var fantastiska i dag återigen och som jag sade innan matchen, de behöver ingen som läxar upp dem, säger Stramaccioni till Inters hemsida.

Han fortsatta att hylla "Nerazzuri"-fansen för stödet under matchen.

– De vet hur det ska uppträda som fans, och de gör det makalöst bra. Allt jag kan göra är att tacka dem, säger Intertränaren.

Riskerar böter

Söndagens prestigefyllda "Derby della Madonnina" slutade 1-1 efter mål av Milans Stephan El Shaarawy och Inters Ezequiel Schelotto.

På tisdagen kommer det disciplinära rådet för Serie A att mötas och diskutera eventuella böter för Inter, rapporterar brittiska The Telegraph. Klubben har tidigare tvingats betala runt 125 000 kronor för de rasistiska ramsor som fansen sjöng i samband med en seriematch mot Chievo.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan