”Jag står för vad jag sa”

FOTBOLL

Håkan Mild inte vad han sa till domaren Peter Fröjdfeldt

Han riskerar avstängning och böter, men ångrar inte vad han sa till domaren Peter Fröjdfeldt.

– Nej, jag står för vad jag sa, det var inget konstigt. Däremot var det fel av mig att ta det i spelargången direkt efter matchen, säger Håkan Mild.

Foto: Håkan Mild står fast vid det han sa till Peter Fröjdfeldt efter matchen i torsdags. ”Men jag skulle inte ha tagit det i spelargången”, säger han.

Direkt efter den heta seriefinalen mellan IFK Göteborg och Djurgården i torsdags kväll gick Håkan Mild till verbal attack mot domaren Peter Fröjdfeldt.

– Du borde inte få döma en match till, skrek han enligt ett ögonvittne.

Fröjdfeldt berättade sen för Sportbladet att han kommer rapportera Mild till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Inte orolig för avstängning

– Han har rätt att rapportera som han vill. Han har rätt i att jag tog det i fel forum, jag skulle ha pratat med honom i domarrummet, och inte direkt efter matchen i spelargången. Men jag är inte orolig för att bli avstängd, säger Håkan Mild.

Ångrar du ditt utbrott?

– Jag vill inte diskutera det här i medierna. Jag står för vad jag sa, men det var fel att göra det i spelargången. Men det var inget konstigt med det jag sa.

Du var förbannad för att Fröjdfeldt kom så sent till matchen. Hur löser man den ekonomiska biten så att domarna kan ta ledigt mer från sina jobb?

– De har så pass bra betalt att de ska kunna ta hela dagen off. Men det är en annan fråga, den om professionella domare. Det skulle vara jättebra. Domarna skulle få döma fler matcher, bli bättre, kunna träna mer och få en annan status. Det tror jag säkert att de vill också.

”Har en viktigare funktion”

Fröjdfeldt kom till Ullevi 20 minuter före match, efter att hans tåg tvingats vända i Katrineholm. Han tog sen taxi från Arboga till Göteborg.

– Generellt sett så måste domarna förbereda sig på samma sätt som vi. Skulle IFK Göteborg komma försent till en match så blir vi lidande av det. Kommer domaren försent så blir båda lagen – och publiken – lidande av det. De har en viktigare funktion än vi, och måste komma i tid, säger Håkan Mild.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM