City vann med Isaksson på bänken

FOTBOLL

Andreas Iskasson fick se sitt Manchester City gå vidare till den fjärde i FA-cupen från avbytarbänken efter 2-1 hemma mot Sheffield Wednesday.

Stephen Ireland gav hemmalaget ledningen minuten innan pausvilan efter ett snyggt anfall. Joey Barton fick en öppnande passning på högersidan och frispelade sedan Ireland som satte bollen i öppet mål.

Lee Bullen kvitterade i den 51:a minuten på nick men fem minuter senare avgjorde Darius Vassell för City.

Andreas Iskasson ställdes än en gång utanför laget och har ingen bra situation just nu i City. Han köptes för närmare 30 miljoner kronor från franska Rennes till Manchester City inför säsongen. Men den svenske landslagsmålvakten drabbades av skador under hösten och gjorde inte debut förrän i december. Och det har varit svårt för Isaksson att överta målvaktsplatsen från storspelande Nicky Weaver.

- Jag förstår mycket väl att Andreas behöver spela många matcher och han skulle må bra av 90 minuter mot Sheffield. Men jag kan inte byta ut Nicky Weaver eftersom han spelat så bra, säger Citys manager Stuart Pearce.

- Jag har förklarat situationen för Andreas och han är professionell och förstår att det är svårt att peta Weaver just nu. Men han tränar bra och måste vänta på sin chans, fortsätter Pearce.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM