”GRYMT SKÖNT”

FOTBOLL

Djurgården till topp efter slumpmål

Foto: SERIELEDNING Mattias Jonson, Mikael Dahlberg och Daniel Sjölund jublar efter derbyts enda mål. Målet räckte till tre poäng och serieledning för Djurgården.

Det var hans livs mål.

Och ett som förde upp Djurgården i serieledning.

– Det var grymt skönt, säger matchhjälten Mikael Dahlberg.

Det var en hård, tuff och stundtals nästan smutsig match på Råsunda.

Mikael Dahlberg hade flera tuffa dueller mot Hammarbys backar och det var sällan han gick segrande ur dessa, men han lyckades två gånger.

Första gången han kom loss från sina bevakare var i första halvlek. Då stod Benny Lekström i vägen.

Där emellan handlade det i stället mest om att jaga livet ur Hammarbyspelarna med en våldsam press.

– Vi märkte att de inte orkade riktigt, så vi flyttade upp våra positioner lite för att vända spelet och det lyckades, säger Dahlberg.

”Träffar snett”

Efter en timme fick duon utdelning för sitt hårda jobb. Dahlberg fick sin andra chans i matchen och då kom också matchens enda mål. Mycket tack vare anfallskollegan Mattias Jonsons hårda slit.

Men det var lite av ett slumpmål.

– Jag tror att det är Tony (Kuivasto) som slår en lång passning som jag hinner upp. Jag har ingen aning om vad som finns inne i straffområdet så jag bara blundar och träffar snett i stort sett, sedan är Micke först på den, säger Jonson.

Dahlberg har väntat på en fullträff i drygt två månader. Nu fick han äntligen jubla.

– Jag chansar lite och lyckas få in den, lite tur var det. Det var grymt skönt att göra mål, och det var väldigt viktigt för oss, säger den store anfallaren.

Övertänd Jonson

Tack vare målet och segern är Djurgården nya serieledare.

– Det känns väldigt bra med serieledning nu. Det här lyckades vi verkligen med, jublar Dahlberg.

Även anfallskollegan Jonson var jublande glad – över segern och över att äntligen vara tillbaka i spel efter sina jobbiga skadeproblem.

Det märktes tydligt att han har saknat fotbollen. Kanske lite för mycket, för Jonson var nästan övertänd.

– Ja, det är klart att man är övertänd. Speciellt när man varit borta i två och en halv månad. Man går in i vissa situationer lite snett, men det är sådant som hör till sådana här matcher. Sedan spelar inte jag för att dra på mig gula kort, men ibland är man sen in och så hetsar jag väl lite med Lolo (Chanko) också.

Mikael Juhlin, Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM