”Real på plats för att värva Neymar”

Representant på plats – i möte med pappan

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Neymar till Real Madrid?

Enligt Globo har den spanska storklubben skickat en representant till Brasilien som ska förhandla med stjärnans pappa.

– Det kanske inte blir av under det här fönstret, men jag tror att det kommer att hända, säger en källa nära spelaren.

I tisdags briserade en av tidernas största transferbomber då den femfaldige Ballond d’Or-vinnaren Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus.

Det är ingen hemlighet att ”Los Blancos” ska ha in en ersättare – frågan är bara vem?

Namn som Kylian Mbappé, Eden Hazard och Robert Lewandowski har nämnts, men det allra hetaste spåret tycks vara den förre Barcelona-spelaren Neymar.

”Samtal pågår”

Situationen är komplicerad – vi återkommer till det – men den brasilianska tidningen Globo, som i sammanhanget får klassas som mycket trovärdig och som genom åren alltid haft bra ingångar till Neymar, uppger att det händer stora saker.

De skriver nämligen att Real Madrid har skickat sin representant Juni Calafat – rekryteringsansvariga för sydamerikanska spelare – till hamnstaden Santos utanför São Paulo för att förhandla med Neymars pappa.

Juni Calafat är mannen som låg bakom Real Madrids värvningar av jättealangerna Vinicius Jr och Rodrygo – och nu är han alltså tillbaka i Brasilien i hopp om att ro i hamn en ny supervärvning.

”Samtalen pågår i detta nu”, skriver Globo.

Del i ett politiskt spel

Situationen är dock, som tidigare nämnts, komplicerad. Väldigt lite talar för att PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi skulle gå med på att släppa spelaren han betalade 2,2 miljarder kronor för förra sommaren. Neymar köptes till PSG delvis som en bricka i ett geopolitiskt spel där olje-emiratet Qatar ska gynnas.

Det var Nasser Al-Khelaifis egna oljefond i Qatar som finansierade stora delar av Neymar-värvningen och PSG är knappast i behov av pengar.

Dessutom trivs Neymar väldigt bra tillsammans med sina tre brasilianska lagkamrater Dani Alves, Thiago Silva och Marquinhos, skriver Globo.

Men … det finns saker som talar för att Neymar vill därifrån.

Globo pekar på framförallt två punkter som Neymar stör sig på med den franska fotbollen. Dels bristen på konkurrenskraftiga lag i ligan, dels det fysiska spelet som leder till att han får ta emot många hårda smällar.

Har en historia

Neymar har också en historia med Real Madrid. Han provspelade för klubben redan som 13-åring, och när han väl skulle lämna för spel i Europa ska hans pappa, enligt Globo, ha föredragit Real Madrid. Men Neymar valde då att gå till Barcelona.

Neymars kontrakt med PSG sträcker sig till 2022.

Enligt Globo är det inte helt otänkbart att han lämnar klubben i förtid, troligen då för Real Madrid.

– Det kanske inte blir av under det här fönstret, men jag tror att det kommer att hända, säger en källa nära spelaren.

Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.