Förklaringen (?) till Mexikos kollaps

avPelle Strandman

Sveriges klara seger mot Mexiko överraskade de flesta.

Nu uppges tidningen El Universal ha en förklaring till de mexikanska magplasket.

”En influensaepidemi drabbade flera spelare och ledare”, skriver tidningen.

Mexiko gick till en början som tåget i gruppspelet och hade full pott efter en imponerande 1–0-seger mot världsmästarna Tyskland och en 2–1-vinst mot Sydkorea.

Sedan tog det tvärstopp mot Sverige.

0–3 till trots gick Mexiko vidare till åttondelsfinal mot Brasilien – men det mexikanska folket är förundrat över vad som gick så fel mot det på papperet inte så skräckinjagande svenska laget.

Nu tror sig mexikanska El Universal ha svaret.

1 av 2 | Foto: Lee Jin-man / TT / NTB Scanpix

Enligt tidningen mötte Sverige Mexiko vid en perfekt tidpunkt i onsdags.

Detta eftersom flera i landslaget, inom både ledarstab och spelartrupp, ska ha drabbats av influensa redan inför matchen mot Sydkorea.

Något som skulle vara en rimlig förklaring till varför förbundskaptenen Juan Carlos Osorio på tv-bilderna mot Sverige såg ut att lida av en envis hosta vid sidlinjen.

”Såg mycket obehagligt ut”

En epidemi av influensa och hosta drabbade anställda, tränarstaben och även vissa spelare. Senaste offret var Juan Carlos Osorio som inte kunde sluta hosta i matchen mot Sverige och det såg mycket obehagligt ut”, skriver tidningen.

El Universal skriver att orsaken till den mexikanska sjukstugan var den höga värmen i Rostov, där matchen mot Sydkorea ägde rum, varvat med låga temperaturer i luftkonditionerade hotellrum.

Huruvida laget hinner friskna till lagom till måndagens åttondelsfinal mot Brasilien återstår att se.

– Vi har inte tid att beklaga oss över det som har varit. Vi kommer granska vårt spel och föra anteckningar. Vi har inte mycket tid att analysera nästa motståndare – som garanterat kommer vara annorlunda jämfört med Sverige, säger Juan Carlos Osorio enligt tidningen El Tiempo.