Rami Shaaban presterade direkt: ”Det handlar om karaktär”

LJUNGSKILE. Hammarby var riktigt illa ute.

Matchvinnare blev – Rami Shaaban, 32.

– Efter missen med landslaget visade jag karaktär nu, säger målvakten.

Det var den lilla nykomligen med de knappa resurserna som skapade chanserna mot den potentiella SM-guldvinnaren.

Mångmiljonförvärvet Rami Shaaban räddade Hammarby.

– Ibland räddar man laget, ibland blir man syndabock... Det är en klyscha, men det är inte många dagar sedan jag fick en hyfsad felträff, säger Shaaban med ett brett leende.

– Men jag kände efter matchen mot Brasilien med landslaget att det handlar om karaktär och att komma tillbaka. Jag tycker jag visade det i dag.

Lurig frispark

I första halvlek räddade Shaaban en lurig frispark från Ljungskiles Michal Kubala och plockade lugnt ner flera långa uppspel på det mycket svåra underlaget.

– De hade tryck på oss. Ljungskile är starka och vi kan inte mäta oss med vår kortare snittlängd. De utnyttjade de fasta situationerna. Vi hade tur som kom undan med 0–0 i halvtid, medger Shaaban.

”Sprider trygghet”

Shaaban stod åter rätt när Martin Smedberg kom helt fri i 73:e minuten. Två minuter senare gjorde Hammarby segermålet.

Hammarbytränaren Tony Gustavsson öste beröm över sin målvakt:

– Han sprider trygghet med sitt lugn och personlighet. Dessutom står han inte bara och skriker ”kom igen, gubbar!” i en sådan här svår match. Han ger konkreta instruktioner till utespelarna om hur de ska agera.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN