Robinho: Det känns mycket spännande

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Real nobbade City-bud på Ruud

Han ville till Chelsea, men så dök Manchester City upp med sina nya ägare och alla miljoner och så blev Robinho den förste i klubbens satsning mot toppen. Det tror åtminstone Robinho själv.

– Jag gillar det här projektet, säger han.

Det blev Manchester City för Robinho – vilket han själv är väldigt nöjd med.
Foto: AP
Det blev Manchester City för Robinho – vilket han själv är väldigt nöjd med.

När Real Madrid började sin intensiva jakt på Cristiano Ronaldo kände lagets 24-årige brasse Robinho att hans tid i klubben var räknad. Han gjorde klart att han ville flytta och att han ville gå till Chelsea där Luis Felipe Scolari fanns. Chelsea ville också, men deras anbud nobbades av Real Madrid. Till slut blev det ändå England, Premier League och Manchester City. Många ställer sig frågande till Robinhos val, men brassen är övertygad om att han är början på något stort.

– Jag visste att Manchester City är en väldigt stor klubb, de har redan ett fantastiskt lag och det här är ett spännande projekt. Jag gillade projektet och när City kom med sitt anbud till Real Madrid bestämde jag mig för att komma hit. Jag gillar planerna som Manchester City har och jag vill lyckas med dem, säger han enligt Goal.com.

Lovar många mål

Förväntningarna på honom är givetvis stora. Supportrarna är överlyckliga över värvningen och Robinho lovar att leverera.

– Fansens reaktion gör mig mycket glad och jag vill betala tillbaka genom mina insatser på planen och genom att göra mycket mål för fansen, säger han.

Försökte värva Ruud

Robinho är den förste storstjärnan som de nya ägarna har värvat och hittills den enda, men det beror inte på att de inte försökt med andra. Real Madrid bekräftar nu att de tackade nej till ett jättebud på skyttekungen Ruud van Nistelrooy eftersom de redan sålt Robinho och det var sista timmarna av transferfönstret. Robinho lär dock få sällskap av fler superstjärnor i januari när transferfönstret öppnar igen, men redan nu säger han sig vara nöjd med laget han kommit till.

– Jag spelar med Jo och Elano i landslaget, de är mina vänner och jag känner dem väl. Att klubben redan har så bra spelare var ett annat skäl till att jag kom hit, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN