Proffsdomarna

avMarcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem får chansen att blåsa på heltid i allsvenskan

Fem bistra män: Martin Ingvarsson (stora bilden) Martin Hansson, Markus Strömbergsson, Stefan Johannesson och Daniel Stålhammar.

Fem domare får chansen att döma på heltid när allsvenskan drar igång till våren, meddelar Svenska fotbollsförbundet.

Här har ni namnen.

Svenska fotbollförbundet inför som bekant ett proffsdomarsystem till den kommande säsongen. Nu är de första namnen klara. Martin Hansson, Martin Ingvarsson, Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson och Daniel Stålhammar kommer att få chansen att arbeta med att döma fotboll på heltid.

– Vi ska arbeta med heltidsanställda domare, för att de helt ska kunna koncentrera sig på att döma fotboll, säger förbundsordförande Lars-Åke Lagrell.

Karlsson nöjd

Bosse Karlsson, ordförande i fotbollsförbundets domarkommitté, är mycket nöjd med satsningen på domarna.

– En milstolpe i svenskt domarskap, utan tvekan. Att vi satsar på det här ger förutsättningar för våra domare att förbereda sig på samma sätt som spelare och ledare. Det har varit svårt att kombinera för domarna i och med att vi spelar så mycket vardagsmatcher i Sverige. 154 av 240 matcher gick på vardagar förra säsongen, jämfört med exempelvis Tyskland som denna säsong bara spelar 50 av 306 matcher på vardagar, säger han till förbundets hemsida.

Det är fortfarande oklart om Sveriges bäste domare – Peter Fröjdfeldt – fortsätter att döma nästa säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM