”Jag behöver tid att tänka på framtiden”

Publicerad:
Uppdaterad:

Norling i intervju med Sportbladet

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Rikard Norling.

Rikard Norling, 37, är skakad och ber om tid för eftertanke. Men han är tillräckligt samlad för att erkänna att han funderar på att sluta som fotbollstränare efter mardrömsbeskedet från AIK.

– Jag kan inte jämföra det här avskedet med något annat i mitt liv, nu behöver jag tid till att tänka på framtiden, säger han till Sportbladet.

I går eftermiddag offentliggjorde AIK att man sparkar sin tränare Rikard Norling. Sportbladet kom i kontakt med Norling en dryg timme efteråt. Han säger bland annat att han inte har haft stödet från avgående sportchefen Ola Andersson.

– Jag mår helt okej, det är så här branschen fungerar. Nu hoppas jag att AIK kan gå vidare på ett bra sätt, säger Norling.

Du fick beskedet av Per Bystedt och Lars Rekke i går förmiddag, köper du deras argument?

– Nej, där är vi inte överens. Men det finns ingen anledning för mig att gjuta olja på vågorna, det vinner inte AIK på. De hade en bild av det hela, men vad den gick ut på vill jag inte gå in på.

Erbjöd du dig att förändra ditt ledarskap för att få bli kvar?

– Nej, även om jag är oerhört självkritisk så är jag väldigt övertygad i min filosofi och det är en trygghet för mig.

Om du får välja en sak; vad tar du med dig från tiden i AIK?

– När Daniel Perez läste upp brevet när vi hade en tung period. Det ger mig fortfarande rysningar och bidrog starkt till att vi avslutade så pass bra. Sedan har jag fått en väldigt stark relation med vissa spelare.

Vad tycker du om din efterträdare Mikael Stahre?

– Det är vansinnigt roligt för Mikael. Han har jobbat stenhårt för det här under en längre tid och är väl värd chansen. Jag har levt nära honom under en lång tid.

Har du träffat spelarna efter att du fick beskedet?

– Nej, ”Micke” behöver få träffa dem i lugn och ro. Det blir inte bättre av att jag står bredvid. Jag kommer stöta på många av dem, och vi hade en ganska bra middag efter matchen mot Gais.

Vad händer nu?

– Nu behöver jag tid för reflektion.

Har du bestämt att du fortsätter som fotbollstränare?

– Det är sådant jag ska fundera över.

Ryktet om din avgång har gått sedan augusti, vad tycker du om att laget trots det klarar en femteplats?

– Oerhört starkt utifrån omständigheterna. Spelarna är beundransvärda. Ser man på spelartruppen står AIK starkt rustade inför nästa år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM