Ljungskiles målvakt nollade Brommapojkarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Colin Burns storspel gav fördel efter första kvalmatchen

Ljungskiles målvakt Colin Burns räddar ett skott.
Foto: Bildbyrån
Ljungskiles målvakt Colin Burns räddar ett skott.

Den mållösa matchen mellan BP och Ljungskile skapade olika känslor.

BP-lägret var missnöjt, Ljungskilelägret desto nöjdare.

– Resultatet var viktigt för oss, vi gjorde en bra krigmatch, säger tränaren David Wilson.

Ljungskile kom till det allsvenska kvalet med delvis samma taktik som präglat laget under hela säsongen, de försökte dra ned på tempot så mycket som möjligt. En taktik som resulterade i munhuggning mellan lagens tränare efter matchen.

– Det skulle vara bra om domaren kan snabba på mister Burns (Ljungskiles målvakt). Han håller ju bollen i snitt 36 sekunder, det är ingen som tycker att det är roligt, säger Brommapojkarnas tränare Kim Bergstrand.

– Det är bara löjligt snack, vi har hört det förut den här säsongen. Titta på Örebros John Alvbåge, han håller ju bollen i 55 sekunder. Det är en del av fotbollen, säger David Wilson.

– Fotboll ska spelas ute på planen, målvakten ska inte stå och hålla i bollen, replikerar Bergstrand.

Missade chanser

Det var i princip bara BP som skapade målchanser. Bland annat ett friläge för Joakim Runnemo. Men Ljungskiles målvakt Colin Burns gjorde flera utmärkta räddningar.

– Han gör en riktigt bra match, säger David Wilson.

Det mållösa resultatet gör att Ljungskile i princip måste vinna på söndag medan BP klarar sig genom att vinna eller med alla oavgjorda resultat utom 0–0. Mållöst även på söndag innebär förlängning. Men Bergstrand är ändå inte nöjd med resultatet.

– Resultatet är jag inte nöjd med men prestationen är bra. Alla vill verkligen vinna och vi är offensiva, säger Bergstrand som även är nöjd med defensiven.

– Det är jättehärligt att vi håller nollan igen. Det är svårt att göra mål och lyckas vi göra ett på söndag känns det bra. Då måste de göra två.

Nöjd Wilson

Ljungskiles David Wilson är nöjd både med resultatet och spelet. För Ljungskile var det resultatet som var viktigast i den första kvalmatchen.

– All press var på oss, BP hade inget att förlora och vi visste att de skulle komma med positiv energi. Men vi gjorde en bra krigarmatch och resultatet var viktigt för oss. Det var ingen skönfotboll men den här säsongen handlar om att överleva, säger Wilson.

Vad tror du inför söndagen?

– Vi vet vad vi måste göra.

Anders Forsberg/TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN