Ingen Lampard i Inter - förlängde med Chelsea

FOTBOLL

”Jag är överlycklig”

Foto: Stannar i London Frank Lampard har bestämt sig – han stannar i Chelsea.

Jose Mourinho kan sluta drömma om Frank Lampard, 30. Mittfältaren har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till sommaren 2014.

– Jag vill avsluta min karriär i Chelsea, säger Lampard.

Inter har jagat honom och den italienska klubben har inte gjort någon hemlighet av sin önskan att värva Frank Lampard. Utsikterna att de skulle lyckas var länge goda. Lampard kunde inte komma överens med Chelsea om en kontraktsförlängning och i Inter väntade Jose Mourinho, Inters nye tränare. Portugisen hade en välkänt god relation till Lampard under sina år i Chelsea. Men det blir alltså ingen affär.

Tog tid

Efter många turer fram och tillbaka står det nu klart att Lampard har förlängt sitt kontrakt med Londonklubben till säsongen 2013-2014.

– Det har tagit lite tid att komma överens och det har varit en del kompromissande från båda sidor, men jag är överlycklig över att vi har lyckats nå hit, säger Lampard till klubbens hemsida.

Slog rekord

Frank Lampard har spelat i Chelsea sedan 2001. Han gjorde sin debut i augusti det året mot Newcastle och har varit något av en stålman som sällan är skadad eller avstängd. Han spelade bland annat 164 matcher i rad i Premier League vilket är rekord.

Nye tränaren Luis Felipe Scolari har hela tiden sagt att han ville behålla Lampard i laget och nu får han som han ville.

– Han är en nyckelspelare för mig och avgörande för Chelseas framtida framgångar. Frank är ett av de bästa proffs som jag har jobbat med. Varje dag försöker ha lära sig något och föra in något nytt i sporten, säger han till Chelseas hemsida.

Sista klubben

Frank Lampard har tidigare spelat i West Ham och Swansea (lån). I och med det nya kontraktet blir Chelsea med all sannolikhet hans sista klubb.

– Jag vill avsluta min karriär i Chelsea. Det är något jag har sagt många gånger och efter att ha skrivit på det här kontraktet är jag väldigt glad och positiv. Jag kommer att sluta som spelare här. Jag vill vara en stor del av de kommande fem åren och förhoppningsvis mer för Chelsea, säger Lampard.

ARTIKELN HANDLAR OM