Ser över ekonomin

Av: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK är inte tillräckligt lönsamt

AIK Fotboll AB är inte tillräckligt lönsamt inom en del områden.

Nu ska organisationen ses över.

– Att sparka folk är sällan en billig verksamhet. Vi ser på läget, där finns mycket att ta av, säger bolagets vd Charlie Granfelt.

Charlie Granfelt.
Charlie Granfelt.

I går släppte AIK Fotboll AB årets första delårsrapport. Goda nyheter för Sveriges alla AIK:are är att bolaget nästan är skuldfritt efter ett par tunga år i början av 2000-talet.

Intäkterna ökar också i samtliga rörelsedrivande verksamheter. Men det börsnoterade bolaget når inte upp till alla sina lönsamhetsmål – vilket kommer att leda till åtstramningar.

– Det får effekter. Vi ser över organisationen för att hitta rätt igen, det är ett löpande arbete. Målet är att sänka kostnaderna och bli mer effektiva, säger vd Charlie Granfelt.

Butiken en besvikelse

Egna klädbutiken Terrace AB samt utvecklingen av den egna hemsidan är två exempel på nysatsningar som inte har nått förväntade intäkter.

Men personaluppsägningar kommer i dagsläget inte bli aktuella. I stället handlar det enligt Charlie Granfelt om andra saker.

– Vi kan bli effektivare i lagerhanteringen. När det gäller inköpsrutiner och arrangemangs-och hyreskostnader kan vi också tänka till en extra gång.

I rapporten framkommer också att bolaget årligen lägger tre miljoner kronor på säkerhetsarbete.

– Det är viktigt att skapa trygga och bra arrangemang. Så det satsar vi hårt på.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN