Perfekt start för "Big Phil" i Chelsea

FOTBOLL

Chelsea krossade Portsmouth

Foto: segerjublet Luis Felipe Scolari visade känslor när Chelsea vann.

Han levde om på bänken med vilda gester. Han såg ofta missnöjd och ilsken ut. Inombords måste dock Luis Felipe Scolari varit nöjd med vad han fick se när hans Chelsea körde över Portsmouth med 4–0 i ligapremiären.

Förväntningarna var stora på hur Luis Felipe Scolaris Chelsea skulle se ut. Om han fått ordning på laget. Om det redan nu skulle gå att utskilja huruvida "Big Phil" hunnit sätta sin prägel på laget och om han är rätt man att leda Chelsea tillbaka till toppen. Den sistanämnda frågan får anstå, men helt klart är att det var ett nytänt hemmalag som tog plats i solen som strålade över Stamford Bridge.

Laddad Anelka

Chelsea spelade strålande fotboll från start och sprang fullständigt sönder Portsmouth under de första 45 minuterna. Femmannamittfältet, med Deco, Frank Lampard och Michael Ballack som tung trio, kontrollerade tempot fullständigt. Joe Cole inledde målskyttet efter ett vackert anfall när det gått tolv minuter. Nicolas Anelka, som såg rejält laddad ut, ökade på till 2–0 fjorton minuter senare.

Redan där var matchen egentligen avgjord, men på stopptid fick Chelsea straff sedan Sylvain Distin stoppat ett inspel med armen. Frank Lampard satte säkert 3–0 och Luis Felipe Scolari reste sig upp och jublade. Han visste att tre poäng var inräknade.

Drömdebut för Deco

I slutminuten fick sedan nyförärvet Deco kröna sin och Scolaris debut med att dunka in 4–0.

Den brasilianske coachen har lovat samba-fotboll på Stamford Bridge. Åtminstone stundtals. Om det blir så återstår att se, men starten lovar betydligt mer från Luis Felipe Scolaris mannar.

ARTIKELN HANDLAR OM