”Tränade fem-sex timmar om dagen”

Avslöjar detaljer om sin rehab

avAndreas Käck

Tillbaka i spel.

Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic, 36, fler detaljer om sin rehabilitering.

– Jag tränade fem-sex timmar om dagen, säger han.

I lördagens 4-1-seger mot Newcastle gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback efter 213 dagars skadefrånvaro.

Han byttes in i den 77:e minuten och såg pigg ut.

– Ny dag, samma kvalité, sa han.

Det enda som har varit känt för allmänheten är att Zlatan Ibrahimovic har haft en korsbandsskada. Den exakta omfattningen har varit – och lär förbli – hemlig.

– Om folk visste vilken typ av skada jag hade skulle de inte tro det. Folk tror att jag bara hade en korsbandsskada, men jag hade mer saker i mitt knä som var skadade. Men jag vill hålla det för mig själv, för jag behöver inte berätta för hela världen. Det är väldigt känsligt, sa ”Ibra” till Manchester Uniteds hemsida under söndagsmorgonen.

Vid midnatt kommer fler uttalanden, som publiceras samtidigt i engelska medier. Där är Zlatan fortsatt hemlighetsfull om skadan – men desto mer frispråkig vad gäller rehabiliteringen.

”Följt ett schema”

Han berättar, i detalj, hur hårt tränat för att komma tillbaka i spel.

– Jag har aldrig känt någon stress i rehabiliteringen. Jag har följt ett specialanpassat träningsschema, dag för dag. Min enda hemlighet är hårt jobb. De som står mig närmast vet vad jag har gjort. Jag tränade fem-sex timmar om dagen, säger ”Ibra” enligt The Guardian.

”Bestämmer själv”

36-åringen pratar även lite om framtiden.

I nuläget har han kontrakt med Man United säsongen ut.

Kanske, kanske blir det en förläning.

– Just nu är jag bara glad över att kunna spela fotboll igen. Vad som händer i framtiden återstår att se. Jag är i en ålder där jag bestämmer över mitt eget öde. Jag skriver inte fem- eller tioårskontrakt nu, säger han.

Man United är just nu åtta poäng bakom serieledande stadsrivalen City.

– Vi kan jaga City. Varför skulle det inte vara möjligt? Vi spelar för att vinna och då måste vi jaga City eftersom de leder tabellen, säger Zlatan Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM