Serie A

Adrianos hands granskas

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

Riskerar två matchers avstängning

Adriano får bollen förbi Cristian Abbiati i Milan-målet, men fullträffen följdes av protester – bollen gick i mål via Adrianos arm.
Adriano får bollen förbi Cristian Abbiati i Milan-målet, men fullträffen följdes av protester – bollen gick i mål via Adrianos arm.

Adrianos handsmål gav Inter tre poäng i Milanoderbyt.

Nu ska brassens tilltag granskas av idrottsdomstolen och han

riskerar två matchers avstängning.

Det är Gazzetta dello Sport som skriver att den italienska idrottens chefsåklagare Stefano Palazzi har lämnat in en rapport till sportdomaren Gianpaolo Tosel.

Gilardino avstängd

Tosel kommer att granska tv-bilderna av Inters 1–0-mål mot Milan i söndagens derby för att avgöra om handsen var avsiktlig. Bedöms den som det kan Adriano bli avstängd i två ligaomgångar, det straff som Fiorentinas Alberto Gilardino tilldömdes när han gjorde mål med handen mot Palermo.

Domaren Roberto Rosettis matchrapport blir helt avgörande.

Har Rosetti sett handsen men bedömt den som oavsiktlig är Adriano automatiskt friad. Har domaren däremot missat situationen kan brassen straffas.

Milanoderbyt var Adrianos comeback efter en annan avstängning, tre matcher som han åkte på efter att ha slagit till Sampdorias Gastaldello. Även då var det tv-granskning som föranledde domen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A