Ni frågar – Sportbladet svarar

FOTBOLL

Allt om Zlatan-affären

Kan man säga att det är klart? /Anders

Sportbladet: Ja, det är klart. Det enda hindret för att bytesaffären ska falla på plats är om någon av klubbarna upptäcker en dold skada eller sjukdom på Ibra eller Eto’o under läkarundersökningarna. Den sannolikheten är minimal med tanke på hur avancerad klubbarnas dagliga medicinska bevakning av spelarna är.

Real Madrid har fin uppslutning kring sina presentationer av nya spelare. Hur ser det ut för Barcelona. Såg i dagens tidning att 30 000 kom för att hälsa Henry välkommen, vad har vi att vänta oss när Zlatan gör entrè? /Calle Wikman

Sportbladet: Svårt att svara på, men rapporter här nerifrån säger att vi kan vänta oss uppemot 50 000 personer på Nou Camp.

Vem blir Zlatans största konkurrent i Barça? /Starman 43

Sportbladet: Det låter kaxigt som svensk, men Zlatan har inga konkurrenter i Barcelona. Är han frisk så spelar han till 100 procent om det inte är så att han vilas.

Har Samuel Eto’o skrivit på kontrakt än? Kommer Hlebs uttalanden om att inte bli utlånad till Inter påverka övergången alls? /Robin

Sportbladet: Nej, Eto’o har inte skrivit på ännu. Men han har träffat en principöverenskommelse med Inter och accepterat villkoren, skriva på kan han först göra när han klarat läkarundersökningen. Hlebs uttalanden betyder absolut ingenting och är dessutom tagna ur sitt sammanhang. Affären kommer att bli av om inte ett dolt fel upptäcks under läkarundersökningen.

Anser inte ni, precis som jag, att Inter har gjort en väldigt bra affär om det blir pengarna plus Eto’o och Hleb? Summan det spekuleras om är otroligt hög och att dessutom få världens bästa striker på det är otroligt. Det känns som att Inter gör den bästa affären i historien även om Eto’os attityd inte är den bästa. /Christoffer

Sportbladet: Det här svaret blir ju väldigt subjektivt, men frågar du mig är det här den smartaste transfern som någonsin gjorts och en vinstsituation för alla parter. Inter får en halv miljard plus Eto’o vilket naturligtvis är fantastiskt. Barcelona får visserligen betala enormt med pengar för att byta en världsstjärna mot en annan vilket vid en första anblick kan låta naivt. Men betänk att Eto’os kontrakt går ut efter kommande säsong. Han har redan gjort det väldigt tydligt att han vägrar förlänga vilket innebär att han går gratis om ett år. Då hade han fått 300 miljoner i sign-on och en lön på kanske 200 miljoner om året. Barcelona hade stått där med byxorna vid knäna. För vilken spelare av Zlatans kaliber hade det varit möjligt att värva för blott 500 miljoner?. Finns det ens någon som hade passat lika bra in som center i lagets 4-3-3? Rooney? Drogba? Inget av de alternativen är realistiska. Barça har alltså säkrat upp en av de ytterst få spelare som säkrar världsklasskvalitet på den givna positionen för fem år framåt. Det är värt en halv miljard.

Kan man se presentationen av Zlatan live på tv eller live-tv på Aftonbladet? /Fbklover95

Sportbladet: Barcelona avslöjar planerna för presentationen under dagen. Dessförinnan går det inte ens att spekulera i det eftersom det rör sig om hemlighetsmakeri på högsta nivå. Surfa in på www.sportbladet.se under kvällen så borde du kunna få ett svar.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A