– Zlatan var aldrig älskad

FOTBOLL

Portugisen Mourinho stenhård i
omdömet om sin förre gunstling

Foto: AP

I ett år hade de bara goda ord att säga om varandra.

Nu när Zlatan Ibrahimovic går till Barcelona svänger José Mourinho plötsligt helt.

– Han var aldrig älskad av Interfansen, säger Intertränaren.

Hoppsan, så humör kan svänga.

José Mourinho har i en hel säsong varit noga med att framhäva hur nyttig, betydelsefull – ja, rentav älskvärd Zlatan Ibrahimovic har varit. Så låter det inte längre.

– Ibrahimovic gav allt han hade för mig och Inter, men han var aldrig älskad av Inter-fansen. De kommer inte att gråta att han försvinner och de kommer att älska Eto'o. Om det är som Ibrahimovics agent säger att affären varit på gång i ett år, då är det något konstigt som händer, säger Mourinho till Gazzetta dello Sport.

Värda lika mycket

Portugisen är lycklig över sommarens största affär och illustrerar allt med ett räkneexempel. Enligt honom blir Inter ett starkare lag om de får Eto'o och Hleb – plus att de tjänar pengar.

– Inter hade två möjligheter: Att säga att Ibrahimovic inte var till salu eller att ta Eto'o, plus att låna Hleb gratis och få 50 miljoner euro. I min värld är det en fantastisk överenskommelse, en deal värd 100 miljoner, sommarens bästa affär. Det är värt 100 miljoner euro då Eto'o inte är värd en enda euro mindre än "Ibra", säger han till Gazzettan.

”Helt galna pengar”

Men tränaren erkänner också att han inte hade väntat sig övergången.

– Jag trodde att han skulle stanna eftersom bara Real Madrid – och de var aldrig intresserade av honom – kunde betala så galna pengar, men så kunde tydligen Barcelona göra det också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A