Premier League

Scolari: Det var ingen utvisning

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Liverpool var bättre”

Steven Gerrard (tv) blev inte utvisad, det blev däremot Frank Lampard.
Steven Gerrard (tv) blev inte utvisad, det blev däremot Frank Lampard.

Luis Felipe Scolari rasar mot domaren Mike Riley.

Utvisningen av Frank Lampard i toppmötet mellan Chelsea och Liverpool förstörde för Londonlaget menar Chelseas tränare.

– När jag tittar på det så ser jag det som en foul av den andra spelaren, säger Scolari enligt Sky Sports.

Det hade gått en timme av matchen på Anfield när Frank Lampard och Xabi Alonso gick i kamp om samma boll. Chelseas mittfältskung träffade Alonso som samtidigt försökte sparka på bollen, men träffade i stället Lampards fot. Domaren Mike Riley tvekade aldrig. Han visade rött kort direkt och Lampard fick lämna planen. Chelseas tränare Luis Felipe Scolari har ingen förståelse för Rileys beslut.

– Jag vill att domaren tittar på det här på tv och kanske ändra på Lampards kort. När jag tittar på det så ser jag en foul av den andra spelaren. Om han ser det på tv kanske han ändrar det röda kortet och så kan vi använda Lampard i nästa match, säger han.

Gerrard klarade sig

Strax innan Lampard visades ut hade Steven Gerrard stått för en liknande tackling. Han fick dock bara en tillsägelse av Riley som dessutom missade en solklar utvisning i slutminuterna på Jose Bosingwa som sparkade Yossi Benayoun i ryggen nere vid en hörnflaggan. Det håller även Scolari med om.

– Om domaren hade visat ut Bosingwa så skulle jag ha förstått det. Ett rött kort för det där hade jag accepterat, men inte Lampards, säger han.

Liverpools tränare Rafael Benitez vill inte kommentera utvisningen med hänvisning till att inte sett någon repris.

Liverpool bättre

Utvisningen till trots, Liverpool var det bättre laget och vann rättvist mot ett Chelsea som tycktes komma till matchen med inställningen att inte förlora snarare än med en vilja att vinna. Nu är Chelsea inte bättre än trea och fem poäng bakom Manchester United som dessutom har en match mindre spelad.

– Liverpool var bättre än oss hela matchen. Vi måste försöka igen. Vi har många matcher kvar, men vi är bakom två klubbar. Det är svårare, men vi måste försöka kämpa till slutet, säger Scolari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League