”Vi ville få gratta AIK”

avRobert Laul

FOTBOLL

Men IFK:s spelare leddes ut från Råsunda

Direkt efter slutsignalen leddes IFK-spelarna blixtsnabbt av planen av säkerhetsvakter.

– Eftersom det blev som det blev sist ville de ha bort oss så fort som möjligt, säger Tobias Hysén.

Foto: Foto: Thomas JOhansson
”Det är hätsk stämning mellan fansen, men det finns inget hat mellan spelarna”, säger Hysén.

Med planstormningen på Gamla Ullevi färskt i minnet hade de säkerhetsansvariga i AIK och IFK

Göteborg bestämt att Blåvitts spelare skulle tas av planen direkt efter slutsignalen. Vakter i gula jackor ledde mer eller mindre handgripligen spelarna av planen.

– Det var förutbestämt. Eftersom det blev som det blev sist ville de ha bort oss så fort som möjligt, säger Tobias Hysén.

Men med facit i hand var insatsen onödig, menar Hysén.

– Det märktes ganska snabbt att det inte var någon som skulle in på planen. Då tycker jag att man kunde orienterat sig lite, finns det ingen hotbild är det ju lugnt. Det är inte så att vi springer omkring och hatar AIK-spelarna, vi ville gratulera dem till en fantastisk säsong.

”Dumt att jiddra”

En stund senare släpptes de blåvita in på planen igen för att kunna tacka sina supportrar men just då utbröt ett bråk mellan IFK-fans och polis. Bland annat Tobias Hysén och sportchefen Håkan Mild försökte lugna ner stämningen men utan större framgång.

– De var besvikna, men det är dumt att börja jiddra med polisen. Det är onödigt att behöva spendera en natt extra här. Man försöker hjälpa till lite även för polisens och ordningsvakternas skull, det är inget kul att stå där och få smällare på sig. Man får försöka göra det man kan, säger Tobias Hysén.

ARTIKELN HANDLAR OM