Uppgifter: Rydström nära Sirius

avPer Bohman

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Henrik Rydström tvingades bort från Kalmar.

Nu är han nära att ta över Sirius.

”Sirius är en av flera klubbar jag pratat med”, skriver Rydström i ett mejl till Sportbladet.

Kalmar sparkade honom. Sedan dess har Henrik Rydström varit öppen med att han letar andra tränaruppdrag i Sverige. Nu verkar han ha gjort klart med en ny klubb. Expressen rapporterar att Rydström ”fört långt gångna samtal” med Sirius och att smålänningen kan komma att presenteras som ny tränare inom kort.

Inte klart – än

När Sportbladet når Henrik Rydström bekräftar han kontakten med Sirius.

”Sirius, i form av sportchef Ola Andersson, har varit i kontakt med mig. Men han har samtidigt varit tydlig med att jag är ett av flera namn som de pratar med. Och jag har samtidigt varit i kontakt med andra klubbar”, skriver han i ett mejl.

Är du nära att ta över Sirius?

”Som sagt, Sirius är en av flera klubbar som jag pratat med och jag är en av flera tränare som Sirius talar med. Förhoppningsvis kan jag vara mer konkret efter helgen”.

”Kan vara mer konkret efter helgen”

Hur ser du på Sirius som klubb?

Jag är imponerad över den resa Sirius har gjort. Jag minns när vi i KFF mötte Sirius i Svenska cupen 2011, då var det ett division I-lag. Deras klack skanderade i 90 minuter ’Europaspel 2028!’. Det tyckte jag var roligt och härligt. Nu spelar man i Allsvenskan och man gör det väldigt mycket utifrån ett eget spel, en tydlig spelidé.

Vill byta allsvensk miljö

Är det svårt att se sig själv träna ett annat allsvensk lag?

”Nej, inte alls. Jag längtar efter att få verka i en ny miljö och lära mig nya saker, få nya erfarenheter”.

Sirius saknar huvudtränare sedan det stod klart att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnade föreningen för Djurgården. Rydström kommer i så fall leda tillsammans med Mirza Jelecak, som tidigare varit assisterande åt Bergstrand och Lagerlöf.

Sportbladet har sökt Sirius sportchef Ola Andersson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM