Bekräftar själv: Rosenberg klar för ett år till

avDaniel Sörensen, Malin Wahlberg

Först publicerade Malmö FF ett filmklipp på Twitter som indikerade att lagkaptenen Markus Rosenberg – som tidigare flaggat för att han skulle avsluta karriären – skulle förlänga sitt kontrakt med ett år.

Nu bekräftar anfallaren själv att så är fallet.

– Jag bestämde mig för en månad sedan kanske, sedan fick Danne (Andersson) först åka på semester i två veckor, säger han.

Bara en dryg timme efter att Malmö publicerat en trailer om en kommande Markus Rosenberg-dokumentär på sitt Twitterkonto, som i slutet gav ett ganska tydlig tecken på att kaptenen skulle förlänga sin vistelse i klubben med ett år, kommer nu bekräftelsen från både spelaren och klubben.

Anfallaren – som gjort tolv mål och sex assist i årets allsvenska – stannar över säsongen 2019.

– Jag bestämde mig för en månad sedan kanske, sedan fick Danne (Andersson) först åka på semester i två veckor. Han kom hem i onsdags så i onsdags förmiddag körde vi lite möte och innan det gick jag in till Danne och gjorde klart kontraktet. Själva förhandlingen tog väl en minut kanske. Det var inga konstigheter, det var precis som förra gången, säger Rosenberg på presskonferensen i Expressens livesändning och fortsätter:

– Det har varit en känsla som har vuxit fram hela året. Jag har inte velat ta något förhastat beslut. Jag har väl letat efter anledningar att sluta under hela året men inte hittat några. Det har känts väldigt bra både mentalt och fysiskt, därav detta beslutet. 

”Hittar ingen anledning att sluta”

Till klubbens hemsida säger Rosenberg att han aldrig hade kunnat drömma om att nå alla dessa framgångar som han gjort med laget.

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns, säger han.

Att Malmö FF missar SM-guldet, men ändå är med och slåss om en Europaplats har, till viss del, spelat in i Rosenbergs beslut.

– Jag är inte en sådan som drömmer om ett sagoslut för jag vet att det aldrig händer. Men, det är klart att det gör det inte lättare att sluta när vi slåss om en tredjeplats, säger han.

”Vår viktigaste spelare”

Från styrelsehåll har det tydligt framgått att Rosenberg skulle få ett nytt kontrakt bara han själv ville det.

– Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige. Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, säger Andersson.

Malmö FF spelar sin sista allsvenska match för säsongen hemma på Stadion mot Elfsborg, söndag klockan 15.00.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM