AVSLÖJAR: Parterna överens om övergång

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Det är en nyhet Malmö FF:s fans har längtat efter.

Anders Christiansen, allsvenskans bästa spelare 2017, är på väg tillbaka till Sverige för att hjälpa Malmö FF.

Enligt uppgifter till Sportbladet är parterna överens.

Anders Christiansen var med och vann SM-guld med Malmö FF 2016 och försvarade titeln 2017. Båda åren dominerade han i allsvenskan, han utsågs till den bästa spelaren i serien. I början av 2018 lämnade dock mittfältaren Sverige för spel i Belgien med KAA Gent.

Det samarbetet slog inte väl ut. Äventyret i Belgien blev inte vad Christiansen hade väntat sig, det blev endast två ligamatcher från start under vårsäsongen.

Saknat spelartypen

Samtidigt har Malmö FF haft en tung vår. Klubben har inte lyckats fylla luckan efter ”AC”, de har saknat hans spelartyp.

När Malmö FF spelade mot Dalkurd var dansken och flera före detta MFF-spelare på plats för att se matchen. Det ryktades då om ett lån, men huvudpersonen var defensiv i sina uttalanden:

– Ärligt talat har jag inte tänkt tanken. Fokus är att spela fotboll, först och främst i Belgien. Jag har tre år kvar på mitt kontrakt. Hur klubben ser på det vet jag inte men jag har inte hört något om att de vill bli av med mig. Jag utgår från att jag ska stanna där, sa Christiansen då.

4,5-årskontrakt

Men enligt uppgifter till Sportbladet är mittfältaren nära en övergång till Malmö FF. Det handlar inte om ett lån, utan 27-åringen är på väg att skriva på ett permanent avtal med den regerande svenska mästaren. Det ska handla om ett avtal på 4,5 år.

Parterna är överens. Det som saknas är läkarundersökning och underskrift.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM