Goitoms nya klubb: AIK:s motståndare

avPatrik Brenning

Gör tillfälligt inhopp: Väldigt kul

Foto: TT
Goitom har Vasalund som moderklubb.

Henok Goitom är klubblös efter att ha lämnat AIK.

Nu har 31-åringen hittat en tillfällig klubbadress – för att möta sin gamla klubb.

– Att spela framför AIK-fansen en sista gång innan man drar utomlands är väldigt kul, säger anfallaren till nygamla klubben Vasalunds hemsida.

Henok Goitom har Vasalund som moderklubb och representerade föreningen i nio år innan han inledde sin proffskarriär i Udinese 2003. Nu gör 31-åringen comeback i klubben – men det är inte bara den cirkeln som sluts.

– Vasalund och AIK är samarbetsklubbar som ska möta varandra på söndag och jag fick en förfrågan om att spela den matchen. Jag tackade ja för att jag behöver matchtempo i kroppen och att spela framför AIK-fansen en sista gång innan man drar utomlands är väldigt kul, säger Goitom till Vasalunds hemsida.

”Kommer känna igen många”

31-åringen lämnade AIK efter förra säsongen och letar nu efter en ny klubbadress utomlands. Rykten har placerat anfallaren i Kina men innan något sådant blir verklighet ska Goitom alltså göra en till match inför AIK:s fans. Men nu i ”fel” tröja.

– Många människor kommer jag att känna igen och jag har inte riktigt släppt tanken av att jag inte är en AIK-spelare längre. Jag kunde ha frågat AIK om att träna och spela match med de men jag ville inte störa deras uppladdning mot det kommande SM-guldet, säger Goitom.

I en skämtsam konversation på Twitter hälsar AIK-tränaren Nebojsa Novakovic att anfallaren ska ”akta sina ben” i matchen.

Vaslund-AIK spelas på Skytteholms IP klockan 13:00 på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM