”Vill be om ursäkt till våra fans och landet”

avJonathan Berntsson

25-åringen kastade bengalen

1 av 2

Ryske målvakten Igor Akinfejev träffades av en brinnande bengal i bakhuvudet i skandalmatchen mot Montenegro.

Nu har mannen som kastat den överlämnat sig själv till polisen.

– Jag vill be om ursäkt till den skadade spelaren, hans familj, alla våra fans och till vårt land, säger Luka Lazarevic, 25, enligt ryska och montenegrinska medier.

Foto: Privat
25-åriga Luka Lazarevic.

Det var stora skandalscener i EM-kvalmötet mellan Montenegro och Ryssland under fredagskvällen.

Efter bara några sekunder spel föll Rysslands målvakt Igor Akinfejev ihop i sitt straffområde efter att ha blivit prickad av en bengal, som skickades in på plan från den montenegrinska klacken.

Från 25-årige Luka Lazarevic.

Drack öl innan matchen

Enligt ryska sovsport.ru, som hänvisar till medier i Montenegro, har han självmant erkänt för polisen att det var han som kastade. Polisen ska redan tidigare ha identifierat honom på filmer från läktaren.

– Först av allt, jag vill be om ursäkt till den skadade spelaren och hans familj, precis som till våra fans och till vårt land. Nu har jag blivit medveten om vilka konsekvenser kastet kan få, säger Lazarevic.

Luka Lazarevic säger att han inför matchen drack öl på en av de lokala pubarna. Efteråt gick han hem och berättade allt för sin pappa. Under lördagen begav han sig sedan till polisstationen och förklarade vad han gjort.

"Jag ångrar mig"

Samtidigt menar han att kastet inte var planerat på förhand.

– När matchen startade kastade någon en eld som landade nära mitt vänstra ben. Jag böjde mig ner och ville inte att jag eller någon omkring mig skulle brännas. Jag reagerade instinktivt och kastade den ner mot planen, säger Lazarevic i förhör enligt den montenegrinska tidningen Vijesti.

– När den landade märkte jag att den träffade den ryske målvakten i nacken och på axlarna. Om jag kunde gå ner på planen skulle jag gå ner och hjälpa honom. Jag ångrar att det hände.

Det är ännu oklart vilket straff som Luka Lazarevic får.

Inte heller är det bestämt om Ryssland ska tilldelas segern i matchen som bröts i andra halvlek. Beslut kring det kommer fattas av Uefa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ryssland

Montenegro