”Har ingen plats i det franska landslaget”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Frankrikes premiärminister vill se Benzema portad

1 av 3 | Foto: Jessica Gow/TT
Frankrikes premiärminister Manuel Valls.

Karim Benzema delar Frankrike efter anklagelserna om utpressning av landslagskollegan Mathieu Valbuena.

Nu ger sig Frankrikes premiärminister Manuel Valls in i debatten.

Kaoset kring den franska fotbollen fortsätter att växa. Tidigare denna månad greps Karim Benzema som misstänkt för att ha utpressat landslagskollegan Mathieu Valbuena över en påstådd sexvideo.

I förra veckan blev även franske superstjärnan Samir Nasri utpekad i tidningen Le Monde som ett namn som också figurerar i utredningen.

”Ska vara en förebild”

Nu ger sig franske premiärministern Manuel Valls in i debatten – med ett hot till Real Madrid-stjärnan om att han kan förlora sin plats i det franska landslaget.

I en intervju med franska radio-kanalen Europe 1 skickar Valls ett tydligt budskap till Benzema:

– En stor idrottsman ska vara en förebild. Så många av våra unga barn identifierar sig med de stora idrottsmännen. Är han inte en förebild har han ingen plats i det franska landslaget. Hade det varit en minister som stod åtalad för samma sak hade han inte längre suttit med i regeringen. På ett sätt är det samma sak; landslaget representerar Frankrike på samma sätt som regeringen, säger Valls enligt l'Equipe.

Kan missa EM

Enligt l’Equipe kan utredningen – och rättegången – mot Benzema pågå i flera månader. Det råder därmed stor ovisshet kring huruvida anfallaren kommer att spela i EM 2016 på hemmaplan i sommar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM