"Stenar landade där våra spelare satt"

avMartin Tolén

Skandalscener när Serbiens spelarbuss attackerades

1 av 6 | Foto: AFP
Serbiska spelarbussen fick poliseskort vid ankomst till Albaniens huvudstad Tirana.

Alla säkerhetsåtgärder var inte tillräckligt.

När Serbiens fotbollslandslag anlände till Albanien attackerades serbernas spelarbuss.

– Om det är den här säkerhetsnivån som ska gälla framöver kommer vi få stora problem, säger serbiska fotbollsförbundets president Tomislav Karadzic.

2000 poliser och vakter, torrlagda barer och en vädjan till det albanska folket från premiärministern Edi Rama.

Albanien gjorde det mesta för att undvika skandalscener inför mötet med Serbien i kväll.

Men det var inte tillräckligt. När Serbien anlände till Albanien sent i gårkväll attackerades serbernas spelarbuss.

"Stenen landade där våra spelare satt"

Flera stora stenar slungades mot bussen och var nära att träffa både chaufför och spelare ur den serbiska truppen – trots att vägen säkrats upp av trafikpoliser.

– Ett antal stenar kastades från den stora folkmassan mot bussen. Den största gick igenom fönstret och landade vid den andra eller tredje sätesraden där våra spelare satt, säger serbiska fotbollsförbundets president Tomislav Karadzic enligt Daily Mail.

Ingen spelare skadades under den kaotiska bussfärden men flera av spelarna tvingades ta skydd inne i bussen. Enligt Daily Mail hördes folk skrika och ombads att ducka och skydda sina huvuden.

– Om det är den här säkerhetsnivån som ska gälla framöver kommer vi få stora problem. Den albanska polisen har garanterat att detta inte kommer att hända igen, men vi får se vad som händer härnäst, säger Tomislav Karadzic.

Serbiska fans stoppas

Mötet har blivit extra hett efter den uppmärksammade drönarskandalen i det första mötet och till kvällens möte har serbiska fans stoppats från att åka till Albanien för att undvika en ny matchskandal.

– Vi vet att det finns spänningar och att allas ögon kommer att vara riktade mot denna match. Vissa vill förvandla det här till något som inte är fotboll, tyvärr. Vi vet att vi står inför en häxkittel och förväntar oss inte applåder från de albanska supportrarna, säger Chelseas serbiske försvarare Branislav Ivanovic.

Enligt sajten Blic Sport riskerar dock matchen att ställas in efter den nya skandalen.

– Om vi ​​bedömer att matchen på något sätt äventyrar spelarnas säkerhet är det möjligt att matchen inte spelas, säger säkerhetschefen på serbiska fotbollförbundet, Mirko Milivoj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Edi Rama

Albanien

Serbien