Uppgift: I kontakt – med Man United

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska ha bestämt sig – så kan rockaden se ut

Sparkad av Chelsea.

Drygt ett dygn senare påstås José Mourinho vara aktuell för ett nytt jobb.

Hos en annan engelsk maktfaktor.

Bilden av José Mourinho som världens skickligaste fotbollstränare har smutsats ner rejält efter att portugisen tappat sitt omklädningsrum för andra gången inom loppet av två år.

”The Special Ones” egendomliga attityd som tidigare nämnts som en av hans absoluta storhet har efter ödena i Real Madrid och Chelsea nu i stället benämnts som hans allra största problem.

”Har bestämt sig”

Egoistisk eller inte.

José Mourinho är fortsatt en högt aktad tränare.

Efter att ha varit arbetslös i mindre än två dygn uppges han nämligen vara högaktuell – för Manchester United.

Det är ESPN som slår på den stora trumman och hamrar fast att en första kontakt redan har tagits. Enligt ”källor nära José Mourinho” ska 52-åringen ha bestämt sig för att han vill till Old Trafford och samtidigt uppges Louis van Gaals jobb hänga på en skör tråd efter den senaste tidens svaga form.

Stor rockad?

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Pep Guardiola är den mest troliga ersättaren till Louis van Gaal och tyska medier tycks vara rörande överens om att spanjoren bestämt sig för att lämna Bayern München, och att beskedet kommer offentliggöras efter lördagens match mot Hannover.

Hans framtid ska dock inte finnas i den röda delen av Manchester, utan i den blåa. Både brittiska och spanska medier uppger nämligen att Guardiolas goda relation med sportchef Txiki Begiristain fått honom att välja ”The Citizens”.

Det, i sin tur, öppnar för José Mourinho i United.

Dessutom har Mourinhos agent, Jorge Mendes, alltid kommit bra överens med vd:n Ed Woodward, vilket kan underlätta i eventuella förhandlingar.

Fruktar för sitt jobb

Louis van Gaal erkände under fredagen att han fruktar för sitt jobb.

– Vi måste vinna. Om du förlorar, så innebär det slutet, även för mig. Det kan låta galet, men det är så dagens fotboll ser ut. Jag känner förtroendet från styrelsen och från mina spelare, men allt hänger på resultaten, sa van Gaal.

Vem som tar över Chelsea efter José Mourinho?

Av allt att döma Guus Hiddink, 69, som är på plats i London och som bekräftat att han är där för att diskutera med Chelsea.

– Jag vill få en bra uppfattning om allt innan jag tar mitt beslut, säger han enligt Telegraf.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.